Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 07

Merų rinkimai Neringoje: D.Jasaičiui pirštinę mes liberalas A.Bagdonas

Kandidatu į Neringos merus Lietuvos liberalų sąjūdžio Neringos skyrius pasirinko Andrių Bagdoną. Tai antras kandidatas į šį postą, kurio ketina siekti ir dabartinis Neringos meras, socialdemokratas Darius Jasaitis.
Andrius Bagdonas
Andrius Bagdonas / Asmeninio archyvo nuotr.

Sprendimą dėl A.Bagdono trečiadienio vakarą priėmė visuotinis narių susirinkimas, kuriame patvirtintas ir kandidatų į Neringos miesto tarybą sąrašas. Liberalų sąraše ne tik politikai, bet ir aktyvūs, vietos bendruomenėje vertinami nariai.

Ne pirmą kadenciją Neringos taryboje dirbantis A.Bagdonas šiuo metu yra vienintelis opozicijos atstovas. Praėjusiuose rinkimuose liberalai buvo pelnę dvi vietas taryboje, dar dvi užėmė Lietuvos laisvės sąjungos nariai, likusias dešimt – socialdemokratai.

„Kadencijos pabaigoje likau vienintelis atstovas opozicijoje. Nebijau būti vienas su savo nuomone, tikrai nebijau ir kandidatuoti. Kandidatuoju ne tam, kad vesčiau sąrašą, kandidatuoju, kad pokyčiai būtų įgyvendinami. Nesinori, kad tiek neringiškiai, tiek miesto svečiai badytų į ne vieną nesutvarkytą objektą. Jei vadiname Neringą Lietuvos, o gal Europos perlu, norisi, kad visa Neringa būtų sutvarkyta, ne tik žodžiais, bet ir realiai atliktais darbais. Norisi ir daugiau demokratijos“, – 15min sakė liberalų kandidatas į merus A.Bagdonas.

Politikas viliasi, jog partija Neringoje sėkmingai sudalyvaus rinkimuose ir komanda laimės ne vieną mandatą.

Anot A.Bagdono, Neringai būtini pokyčiai. Infrastruktūra čia – beviltiškai sensta, ja naudotis sudėtinga ne tik daugumą Neringos gyventojų išlaikantiems svečiams, bet ir čia visus metus gyvenantiems.

„Augant kainoms, pamažu kyla net ir ištikimiausių Neringos lankytojų nusivylimas nepakankama paslaugų kokybe. Galiausiai, dešimtmečius nesprendžiama ir sezoniškumo problema, o vieno gražiausių Lietuvos kampelių centre stūkso pastatai vaiduokliai. Todėl Neringai kyla grėsmė netrukus tapti didžiausiu muziejumi po atviru dangumi Europoje“, – sako A.Bagdonas, kandidatas į Neringos merus.

A.Bagdonas priduria, jog vien mylėti Neringą – negana, būtina veikti. Stebint kitų Lietuvos ir kaimyninių šalių kurortų plėtrą, Neringos iššūkiai bado akis kiekvienam, tik ne pašonėje dirbantiems politikams. Todėl, kaip tikina, jis ateina su aiškia vizija, kaip Neringą išlaisvinti iš ją varginančio „muziejinio“ sąstingio.“

Neringiškio įsitikinimu, per pastaruosius ketverius metus čia mažai kas tepasikeitė, o miesto problemos pateisinamos kaltinant institucijas – Saugomų teritorijų tarnybą ir Kuršių nerijos nacionalinį parką.

A.Bagdono įsitikinimu, privalu sėsti prie bendro derybų stalo ir derybų keliu ieškoti Neringos atsinaujinimui ir plėtrai būtinų sprendimų. Valstybės institucijoms, verslo ar politikų interesams sabotuojant Neringos plėtrą, neatmestinos ir administracinių bei teisinių priemonių galimybės.

Liberalų rinkiminį sąrašą viename gražiausių Lietuvos kurortų papildė tiek nauji veidai, tiek nemažai aktyvių vietos bendruomenės narių iki šiol nedalyvavusių politikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius