-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Antruoju Kristumi besiskelbiantis Visarionas nežino, ar Lietuvoje kurs savo tikėjimo centrą

Lietuvoje viešintis vadinamosios Paskutiniojo Testamento bažnyčios įkūrėjas ir vadovas Visarionas teigė nežinąs, ar mūsų šalyje kurs savo tikėjimo centrą.
Visarionas
Visarionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį per Vilniuje surengtą spaudos konferenciją Visarionas tikino neturintis panašių minčių. Anot jo, mūsų šalyje yra žmonių, kurie juridiškai nėra susivieniję, bet užsiima panašia veikla.

Kartu su Paskutiniojo Testamento bažnyčios vadovu atkeliavęs Sibiro bendruomenės atstovas spaudai Vadimas Redkinas tvirtino, kad Lietuvoje esama Visariono sekėjų – esą jų yra Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje.  Kokiu tikslu lankosi Lietuvoje ir ką čia ketina veikti, Visarionas konkrečiai neatsakė.

„Mano kelionės iš anksto neplanuojamos ir specialių tikslų neturi. Atsiradus progai atvažiavau aplankyti žmonių.  Čia yra žmonių, kurie norėjo susitikti, aš ir atvažiavau. Jie savo ruožtu pakvietė draugų. Stengsiuosi jiems padėti kuo galiu“, – teigė Visarionas.

Per spaudos konferenciją, į kurią susirinko daugiau jo sekėjų ir smalsuolių nei žurnalistų, svečias iš Sibiro dėstė savo požiūrį į dabartinę civilizaciją, religiją, pasakojo apie savo bendruomenę, gyvenimo būdą, principus, santykius su išoriniu pasauliu.

„Tokia (Vakarų – BNS) civilizacija neturi ateities, ji labai nesveikuoja. (...) Žmonijos iš tiesų laukia dideli nemalonumai, – teigė jis. – Matome daug neoninių lempų, puikių žmonių. Bet vienu metu išjungime elektrą visam laikui. Neįmanoma įsivaizduoti tų siaubų, kurie nutiktų Žemėje. (...) Jeigu tai nutiktų, žinoma, žmonės iškart neišnyktų, jie liktų mažomis ar didesnėmis grupėmis, bet greitai nusiristų į viduramžius, ir viskas būtų įtvirtinama jėga. Ginklų jie turi pakankamai.“

Visarionas retoriškai klausė, „ar gali būti laikoma išsivysčiusia civilizacija, kai daroma viskas, kad ji sirgtų“.  „Dabartinėje santvarkoje nėra labiau pavojingos ir žalą darančios būtybės nei žmogus“, – kalbėjo jis.

Jėzų Kristų savo išvaizda primenantis pranašas teigė, kad būtina kuo greičiau pradėti žmones ugdyti pagal „teisingus“ dvasinius principus.

Visariono teigimu, prie jo bendruomenių Sibire prisidėję žmonės radikaliai pakeitė gyvenimą, jie esą neserga „taip smarkiai, kaip sergate jūs“. Tose gyvenvietėse yra ir žmonių iš Lietuvos, tikino V.Redkinas. „Visi atvyksta ieškodami dvasinio kelio“, – savo ruožtu tvirtino Visarionas.

Pasak V.Redkino, Visariono sekėjai gyvena maždaug 30 gyvenviečių Krasnojarsko krašte (Rusija). Kiek tiksliai žmonių sudaro bendruomenes, esą nežinoma.

Pats Visarionas su 200–250 žmonių yra įsikūręs taigoje, išsipirktoje žemėje, kur įkūrė savo gyvenvietę.

Visariono sekėjai yra vegetarai, jie stengiasi kuo mažiau priklausyti nuo išorinio pasaulio, bando patys apsirūpinti būtinais daiktais, maistu.  „Pinigų klausimą stengiamasi minimizuoti. Tam tikra priklausomybė nuo jų egzistuoja. Pagrindinis tikslas mūsų – viską daryti savo rankomis, kad būtų kuo mažesnė priklausomybė nuo pinigų“, – pasakojo Visarionas.

Bendruomenių gyventojų pagrindinė užduotis esanti kurti „naują pasaulį“, kur žmogus neva iš tiesų moka mylėti artimą.  Sergejus Anatoljevičius Toropas, pasivadinęs Visarionu, 1995 metais su savo sekėjais Krasnojarsko krašte įsteigė komuną. Teigiama, kad pagrindinė šios komunos narių religinė praktika yra meditacijos susikabinus rankomis ir garbinant Kūrėją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius