Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 05

Aplinkos apsaugos departamentas: atšalus orams nepamirškime padėti ir laukiniams gyvūnams

Aplinkos apsaugos departamentas primena – pastebėję ir įsitikinę, kad laukiniam gyvūnui reikalinga pagalba, nedelsdami kreipkitės skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba visą parą veikiančiais Gyvūnų globėjų asociacijos telefonais 8 655 70058 arba 8 686 44828, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Paukščiai žiemą
Paukščiai žiemą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šį savaitgalį vėl pranešamas speigas, tikėtina, kad gausime nemažai pranešimų, susijusių su gyvūnais. Norime atkreipti visų žmonių dėmesį, kad, pamačius gyvūnus, kuriems reikia pagalbos, informuotumėte skubiosios pagalbos centro telefonu – 112 arba į gyvūnų globėjų asociacijas. Taip kartu užtikrinsime, kad gyvūnui pagalba būtų suteikta laiku“, – atkreipė dėmesį Pranešimų priėmimo tarnybos viršininkas Mantas Arbūzas.

Lietuvoje vis dar žiemojančioms gulbėms, antims ir kitiems paukščiams, temperatūrai nukritus žemiau –10 °C, vis sunkiau susirasti maisto. Todėl tik tokiu metu galime lesinti paukščius, ir tik paukščiams tinkamu lesalu. Gulbėms ir antims galite paberti grūdų ir avižų. Mažesniems paukšteliams – nelukštentų saulėgrąžų, nesūdytų lašinių, miežių, kviečių ar kt. grūdų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paukščiai žiemą
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paukščiai žiemą

Apsisaugoti nuo šalčio mažiems paukšteliams padeda inkilai. Juos galite pakabinti ant medžių – taip suteiksite paukščiukams saugią ir šiltą užuovėją.

Jei pastebėjote prie ledo prišalusių paukščių, pirmiausia pabaidykite ir įsitikinkite, ar jie tikrai prišalę. Ledo sukaustyti paukščiai akivaizdžiai bando ištrūkti arba nepajuda iš vietos bent dieną.

Pastebėję prišalusį, sužeistą ar pasiklydusį laukinį gyvūną, kreipkitės telefonu 112 arba į Gyvūnų globėjų asociaciją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius