Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 12 /10:52

Aplinkos ministro ieškantis Saulius Skvernelis apie santykius su prezidente: pasakyčiau negražų žodį

„Manau, kad turiu konstruktyvius ir kitą negražų žodį paminėčiau, bet tokius oficialius, normalius, asmeninius santykius“, – sako premjeras Saulius Skvernelis, kalbėdamas apie ryšį su prezidente Dalia Grybauskaite. Jai atmetus premjero teiktą teisingumo viceministrės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres, S.Skvernelis sako nuolatinio aplinkos ministro ieškantis toliau.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ieškau aplinkos ministro“, – antradienį po „valstiečių“ frakcijos posėdžio Seime žurnalistams teigė S.Skvernelis.

Ministro radimo perspektyvos, anot jo, „priklausys nuo to, ar bus atrastas žmogus, kuris nori, gali ir turi reikalingas kompetencijas, kurios buvo išsakytos“.

Paklaustas, ar aplinkos ministras bus teikiamas tik po gegužę vyksiančių prezidento rinkimų, ministras pirmininkas tikino, kad pretendentą šalies vadovei pristatys tada, kai ras.

Anksčiau socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis, atkreipdamas dėmesį į tai, „kiek užtruko derinimas ir koks prezidentės požiūris“, rašė darantis išvadą, kad bus atmesta bet kuri kita jo teikiama kandidatūra.

„Tai reiškia, kad su šia prezidente suderinti naujo ministro kandidatūros bus neįmanoma“, – dėstė S.Skvernelis.

Anksčiau jis tikino, kad teikta I.Gudžiūnaitės kandidatūra su prezidentūra buvo suderinta iš anksto, tuo metu prezidentūra atkirto, kad jokių pažadų dėl pretendentės tinkamumo nebuvo ir negalėjo būti.

Kaip rašyta žiniasklaidai išplatintame pranešime, I.Gudžiūnaitė prezidentei neįtiko dėl reikiamos dalykinės patirties stokos, o susitikime esą nepademonstravo vadovavimo aplinkos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos.

Rasti ministrą – „tikimybė beveik nulinė“

Antradienį kalbėdamas apie tai, kad visgi aplinkos ministro ieško, S.Skvernelis teigė nuomonės nepakeitęs.

„Sakiau, kad yra sudėtinga [rasti ministrą]. Jeigu tokiais kriterijais bus vadovaujamasi, tikimybė, kad bus patvirtinta, yra nulinė. Bet aš sakiau – mes darome du lygiagrečius dalykus – ieškome ir, kita vertus, vertiname atsiradusią galimybę mažinti ir biurokratinį aparatą, padaryti jį efektyvesnį kalbant apie dvi ministerijas“, – aiškino premjeras.

Anksčiau į viešąją erdvę pamėtėjęs mintį apie Aplinkos ministerijos ir Energetikos ministerijos jungimą, S.Skvernelis neatmetė, kad tai vis dar realus planas. Tiesa, jis išreiškė viltį, kad ir aplinkos ministrą dar rasti realu.

Nei Vyriausybė, nei valdantieji „valstiečiai“ programose nėra numatę prie ko nors prijungti Aplinkos ministeriją. Pagal valdančiųjų partijos programą, ji turėtų būti perkelta į Kauną. Tai, anot S.Skvernelio, svarstytina.

„Tai pirmiausia, yra kitas punktas, dėl Energetikos [ministerijos], kuris irgi yra svarstytinas, – komentuodamas programoje išsikeltus tikslus teigė S.Skvernelis. – O manau, kad pirmas šitas iššūkis yra Žemės ūkio ministerijos perkėlimas į Kauną, ir tada matysime, kokie yra pliusai, ar davė tą efektą, kurio tikimasi dėl regioninės politikos sustiprinimo, tada, bus galima svarstyti ir dėl kito punkto.“

Premjeras: iš V.Pranckiečio vizito – jokios pridėtinės vertės

Pirmadienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savo iniciatyva viešėjo pas prezidentę D.Grybauskaitę, kur aptarė aktualijas. Po susitikimo V.Pranckietis pareiškė palaikantis gerus santykius su prezidente, taip pat teigė manantis, kad Aplinkos ministerija turi turėti nuolatinį vadovą.

Antradienį S.Skvernelis tvirtino, kad šis Seimo pirmininko vizitas prezidentūroje neturėjo įtakos sprendimui ieškoti aplinkos ministro.

„Aš nemačiau jokios pridėtinės vertės iš to vizito. Gal Seimo pirmininkas matė – girdėjome, džiaugėsi, kad jie turi labai konstruktyvius ir gražius asmeninius santykius“, – dėstė ministras pirmininkas.

Aplinkos ministerija be nuolatinio vadovo veikia nuo gruodžio 7-osios. Nuo tada laikinai aplinkos ministro pareigas eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius