Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 12

Ar „Goskoncert“ perka „Russkoje radio“ dėl „Sputnik“ planų?

Praėjusių metų lapkritį Rusija paskelbė įkūrusi valstybės finansuojamą užsienio naujienų tarnybą, kuri esą turės mesti iššūkį propagandai iš Vakarų.
„Sputnik“
„Sputnik“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Sputnik“ – toks naujo projekto pavadinimas – sukurtas remiantis valstybei priklausančia naujienų agentūra „RIA Novosti“ ir radiju „Golos Rossiji“. Šis Rusijos propagandai skleisti skirtas projektas turi apimti 30 valstybių. Valstybės saugumo departamentas (VSD) į „Sputnik“ atkreipė dėmesį 2014 metų grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime. O praėjusią savaitę jau įspėjo dėl agresyvaus „Sputnik“ veržimosi.

VSD teigimu, Vilniuje ir Taline „Sputnik“ darbuotojai rinko informaciją apie veikiančias radijo stotis, televizijos kanalus, aiškinosi galimybes įsigyti transliacijų licencijas, bendravo su Rusijos ambasadų darbuotojais, tėvynainių organizacijų atstovais.

Dar vienas įdomus faktas, kad valstybinis, Kultūros ministerijai priklausantis „Goskoncert“ perka „Russkoje radijo“. Ar tai kaip nors susiję su „Sputnik“, kol kas galima tik įtarti. Kita vertus, kokią tai darys įtaką Lietuvoje girdimai „Russkoje radijo“?

Lietuvos „Russkoje radio“ – pagal Rusijos, o ši – pagal „Goskoncert“

Rusijos žiniasklaida pranešė apie keisčiausią sandorį radijo verslo rinkoje: naftos bendrovės „Lukoil“ bendrasavininkiai Vagitas Alekperovas ir Leonidas Fedunas parduoda pelningai veikiančios „Rusijos mediagrupės“ akcijas. „Rusijos mediagrupė“ valdo televiziją ir penkias populiarias radijo stotis, tarp jų – „Russkoje radijo“. 

Akcijas perka nuostolingai dirbantis valstybinis „Goskoncert“. Pastarasis yra Kultūros ministerijos įmonė, kuri organizuoja valstybinius politinius renginius. Vienas jų – įspūdingas pergalės šou Sevastopolyje, kurio pagrindinis svečias – Vladimiras Putinas.

„Russkoje radio Baltija“ vadovybė tikina, kad savininkų pasikeitimas Maskvoje iš Vilniaus transliuojamų radijo laidų turiniui įtakos neturės.

„Russkoje radijo“ programa transliuojama visoje Rusijoje bei 13 valstybių, tarp jų – ir Baltijos šalyse. Lietuvoje ją transliuoja „Russkoje radio Baltija“, kurios daugiau nei 92 proc. akcijų priklauso „Achemos“ valdomam „Radiocentrui“.

„Russkoje radio Baltija“ užima maždaug ketvirtadalį auditorijos, ypač radijo stotis populiari tarp taksistų ir turgaus prekiautojų. Jos programa ruošiama remiantis Maskvoje parengta „Russkoje radio“. „Kasmet pratęsiama franšizės sutartis suteikia teisę naudoti „Russkoje radio“ muzikinį formatą, šaukinius ir logotipą.

„Russkoje radio Baltija“ vadovybė tikina, kad savininkų pasikeitimas Maskvoje iš Vilniaus transliuojamų radijo laidų turiniui įtakos neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius