Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 12

Artūras Zuokas: ką padarėme, kad vaikai nebūtų vežami į sukarintas Rusijos stovyklas?

Dėl Vilniaus moksleivių išvykų į Rusijos remiamas sukarintas stovyklas šiandien reikia ne ieškoti kaltųjų, o rasti priemonių, kad moksleiviai jų nesirinktų, sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.
Lietuvos moksleiviai Rusijos karinėje stovykloje „Sojuz“.
Lietuvos moksleiviai Rusijos karinėje stovykloje „Sojuz“. / „Facebook“ nuotr.
„Lietuvoje dažnai daug kas įvyksta dėl mūsų kvailo „biednumo“ – jei kažkas kviečia ir apmoka, tai visi mielai važiuoja. Kitą vertus – kodėl mes to nedarome? Pavyzdžiui, Šaulių sąjunga yra mažai finansuojama lyginant su poreikiais. Šiandien vis dėlto reikia ieškoti ne kaltų, o ką padaryti, kad taip nebūtų“, – BNS šeštadienį sakė A.Zuokas.

Sostinės meras tvirtino apie miesto moksleivių dalyvavimą sukarintose Rusijos remiamose stovyklose sužinojęs tik iš žiniasklaidos ir dėl šios informacijos savivaldybėje atliekamas tyrimas, tad savo įvertinimą žadėjo pateikti jam pasibaigus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas

Jis taip pat informavo, kad nustačius, jog buvo padarytos „atsakingų asmenų klaidos“, jie bus įvertinti. Tačiau A.Zuokas taip pat sakė manantis, kad svarbiau ne išsiaiškinti kaltuosius, o imtis priemonių, kad taip nebenutiktų.

Suprantama, kad taip neturėtų būti. Didesnis klausimas – kaip padaryti, kad taip nebūtų.

„Suprantama, kad taip neturėtų būti. Didesnis klausimas – kaip padaryti, kad taip nebūtų. Mes nesame sovietinė valstybė ir mes negalime sukontroliuoti, ką žmogus daro laisvu laiku, vasarą ar panašiai. Čia daugiau įsitikinimų, auklėjimo reikalas“, – sakė A.Zuokas.

Ketvirtadienį 15min.lt paskelbė, kad Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos moksleiviai nuolat vežami į sukarintas stovyklas Rusijoje, kurių vienas iš tikslų – atrinkti ir auginti būsimus Kremliaus karius.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pranešė, jog ministerija taip pat pradėjo tyrimą gavusi informacijos apie šiuos atvejus.

Valstybės saugumo departamentas teigia nuolat informuojantis valstybės vadovus, taip pat ir Švietimo ministeriją apie kasmet vykstančias tokias stovyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius