-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 22

Ateities dizaineriai sulaukė ir kritikos (nuotraukos)

Šeštadienį restorane „Miesto sodas“ įvykęs festivalio „DiDi“ finalinis renginys „Dizaino Dienos“, kuriame šiemet dėl geriausios kolekcijos vardo varžėsi 16 jaunųjų dizainerių sukurtų kolekcijų. Kai kurie jaunųjų dizainerių sukurti rūbai sukėlė ovacijas, kiti sulaukė replikų, tačiau porą valandų trukęs madų šou nepaliko abejingų.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Geriausia konkurso kolekcija pripažinta viena iš trijų vyrams skirtų kolekcijų – Linos Navickaitės „2-dublis“, kurios rūbus į naujus modeliai transformavo tiesiog ant podiumo.

Pasak laimėtojos, jos kurtų drabužių esmė – per kelias sekundes paprastų priemonių (užtrauktukų, sagų ir pan.) dėka rūbą paversti neatpažįstamu.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Laimėtojos Linos Navickaitės kolekcijos „2-blis” modeliai.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Laimėtojos Linos Navickaitės kolekcijos „2-blis” modeliai.

„Kolekcijos audiniai parinkti taip, kad derėtų tarpusavyje, bet kartu veiktų kontrasto principu: juoda balta, pilka, ruda. Nauji jų deriniai sustiprina transformacijos momentą: pusė švarko netikėtai tampa kitos spalvos ir faktūros dalimi, suformuodama galutinę kostiumo idėjos stilistiką“, – sakė jaunoji kūrėja. Antroji vieta konkurse atiteko Astos Labženkytės kolekcijai „Pažintis Hirosimoje“. Ji taip pat buvo pripažinta kaip fotogeniškiausia kolekcija.

Ilgiausiai komisijos nariai tarėsi dėl to kam skirti trečiąją vietą, tačiau galiausiai apsispręsta, kad jos verta Redai Kriščiūnaitei, pristačiusiai itin moteriškų suknelių kolekciją „Rokoko“.

Publikos ir komisijos nuomonė išsiskyrė – žiūrovai daugiausia savo simpatijų atidavė Giedrei Kaminskaitei, kurios rūbus iš kolekcijos „im/eXpresija“ pristatė sportinių šokių šokėjos. Šokio žingsneliu su vienu iš savo sumodeliuotų rūbų ant podiumo pasirodė ir pati dizainerė.

Vertinimai skirtingi

Jaunųjų kūrėjų darbus šiemet vertino spalvinga komisija, kurioje buvo ir profesionalų, išmanančių kostiumo dizaino specifiką, ir šou pasaulio atstovų. Vienas jų – stilistas Mantas Petruškevičius – vertindamas jaunųjų dizainerių kūrinius nevengė kritikos.

„Po renginio gal atsiras daugiau klientų. Iš tiesų užsakymų turiu jau dabar, tačiau kol kas ši veikla nėra mano darbas, tik pomėgis. Iš kūrybos dar neišgyvenu“, – prisipažino nertų suknelių kolekciją „Dizaino Dienose“ pristačiusi Laura Vaitkevičiūtė.

„Gal jie neturi lygintuvų? Kai kuriuos rūbus pirmiausia reikėjo išlyginti, o tada rodyti“, – replikavo M.Petruškevičius. Tuo metu kitas komisijos narys, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, skulptorius Robertas Antinis neslėpė, jog kai kurie modeliai jį įkaitino: „Kaitau, kaitau ir užkaitau“, – jau po pirmosios renginio dalies, kurioje buvo parodyta pusė kolekcijų sakė R.Antinis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lauros Vaitkevičiūtės nertų suknelių kolekcija „Aukštesnioji klasė“.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./L.Vaitkevičiūtės kolekcija „Aukštesnioji klasė“.

Šalia jo sėdėjusi Kauno verslininkė Inga Budrienė prisipažino, kad jos simpatijas pelnė viena iš trijų vyriškus rūbus pristačiusių dizainerių.

Kūryba – tik pomėgis

Ne vienam savo sukurtus rūbus renginyje pristačiusiam dizaineriui šis konkursas buvo vienas pirmųjų viešų pasirodymų. Pasiruošimo chaose paskendę jaunieji kūrėjai neslėpė, jog norėtų pelnyti komisijos ir žiūrovų įvertinimus. Tačiau kai kurie neslėpė nesitikintys, kad toks laimėjimas taps tramplinu į tolimesnę karjerą.

„Po renginio gal atsiras daugiau klientų. Iš tiesų užsakymų turiu jau dabar, tačiau kol kas ši veikla nėra mano darbas, tik pomėgis. Iš kūrybos dar neišgyvenu“, – prisipažino nertų suknelių kolekciją „Dizaino Dienose“ pristačiusi Laura Vaitkevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius