Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 30

Atleistas Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento vadovas Kazimieras Ramonas

Atskleidus finansinių machinacijų schemas, kurios banką „Snoras“ atvedė į bankrotą, antradienį iš Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento vadovo pareigų atleistas Kazimieras Ramonas.
Lietuvos banko būstinėje
Lietuvos banko būstinėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas tikino, kad departamento direktorius atleistas iš darbo už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą.

„tai yra tiesiogiai susiję su jo veikla. Buvo nustatyti drausminio pažeidimo tyrimo metu buvo nustatyti tam tikri elementai, faktai, pažeidimai ir už juos skirta nuobauda – atleidimas iš darbo“, – sakė V.Vasiliauskas. Lietuvos banko vadovas atsisakė konkrečiai įvardinti, ką K.Ramonas padarė blogai.

Nuobauda skirta vadovaujantis Darbo kodekso 136 straipsnio 3 dalies 2 punktu ir 235 straipsnio 1 dalimi, 2 dalies 4 (pasinaudojimas pareigomis siekiant gauti neteisėtų pajamų sau ar kitiems asmenims arba dėl kitokių asmeninių paskatų, taip pat savavaliavimas ar biurokratizmas) ir 11 punktais, už netinkamą darbo pareigų, nurodytų Kredito įstaigų priežiūros departamento nuostatuose, vykdymą bei biurokratizmą tarnybinėje veikloje, pranešė Lietuvos bankas.

V.Vasiliausko teigimu, už bankų priežiūrą atsakingas tarnautojas su atleidimo priežastimis nesutinka ir ketina gintis teismuose.

K.Ramonas šiam departamentui vadovavo nuo pat jo įsteigimo. Anksčiau žiniasklaida rašė, kad K.Ramono seserys dirba komerciniuose bankuose. Buvo skelbiama, kad pats K.Ramonas nematė nieko bloga, kad viena jo sesuo Rasa Česonienė kartu su sutuoktiniu Gediminu Česoniu dirba Ūkio banke. Kita sesuo – Judita Ramonaitė dirbo „Snore“.

Nuo šiandien Lietuvos banko kredito įstaigų priežiūros departamento direktorės pareigas laikinai eina šio departamento Bankų inspektavimo skyriaus viršininkė Aldona Jočienė.

Naują vadovą departamentui ketinama skirti iki sausio. Tada bus atlikta ir visa Lietuvos banko struktūros pertvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius