Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 04

Atnaujintuose „Muzikos garsuose“ – daugiau judesio

„Po 11 metų pagaliau galėjome įgyvendinti tai, ką buvome sumanę 1998-aisiais“, – šmaikštavo režisierius Nerijus Petrokas, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre vakar pristatęs atnaujintą miuziklą „Muzikos garsai“.
Nors atnaujintas miuziklas jau parodytas žiūrovams, pasak režisieriaus, jis dar bus šlifuojamas: "Turėjome labai mažai laiko, todėl net ir vėliau teks repetuoti ir repetuoti".
Nors atnaujintas miuziklas jau parodytas žiūrovams, pasak režisieriaus, jis dar bus šlifuojamas: "Turėjome labai mažai laiko, todėl net ir vėliau teks repetuoti ir repetuoti". / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

1998 metais šiame teatre debiutavęs muzikinis spektaklis iš karto pavergė žiūrovų širdis, iš populiauriausių teatro vaidinimų gretų taip niekada ir nepasitraukė. Tačiau jį statę autoriai, tarp kurių ir režisierius N.Petrokas, neslėpė, jog jautėsi suvaržyti tuometinių techninių galimybių. „Kadangi mikrofonai tuomet buvo nuleidžiami tik į tam tikrus taškus scenoje, dainuojantys aktoriai negalėdavo nuo jų per daug nutolti. Savo sumanymus teko prie to derinti: norėjosi daugiau judrumo, tačiau to teko atsisakyti“, – prisiminė režisierius. Po vienuolikos metų pribrendus atnaujinti kūrinį pirmiausia pakeistos dekoracijos, scenografija papildyta moderniomis priemonėmis, pavyzdžiui, skaidrėmis.

Galės laisviau judėti

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nerijus Petrokas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nerijus Petrokas

Tačiau didžiausi pokyčiai laukia pačių aktorių, kurie nuo šiol bus kur kas judresni.  „Dabar aktorių rankos laisvesnės, todėl bendradarbiaudami su choreografu pagaliau galėjome spektaklį padaryti tokį, kokį įsivaizdavome. Atsirado daugiau judesio“, – sakė režisierius N.Petrokas. Jis neslėpė, kad per tiek metų (nuo pastatymo Kauno muzikiniame teatre „Muzikos garsai“ rodyti daugiau nei 250 kartų) buvo išsisėmę ir jame vaidinantys artistai. Todėl pokyčiai įnešė naujos gyvybės ir jų vaidmenims. Be to, senąjį spektaklio kolektyvą papildė nauji veidai: Tomas Ladiga, Danielius Vėbra. Atnaujintame spektaklyje bus galima pamatyti ir Jūratės Miliauskaitės dainavimo studijos auklėtinius.

Pasaulinio garso istorija

R.Rodgerso miuziklas „Muzikos garsai“ žinomas visame pasaulyje. Muzikinėje pasakoje pasakojama, kaip jauna vienuolė Marija siunčiama išbandymui – kelis mėnesius ji turi prižiūrėti rūstaus kapitono fon Trapo vaikus. Tačiau atvira merginos širdis ir stebuklingi muzikos garsai sušildo kapitono širdį ir pakreipia tiek jo šeimos, tiek Marijos gyvenimą kita vaga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius