Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Atsivėrusi Palanga laukia svečių: policijos pareigūnai pajėgas trigubins

Atvėrus judėjimą tarp savivaldybių, Palanga jau regi daugiau svečių. Prognozuojama, kad šį savaitgalį kurorte bus užimti visi viešbučiai, didžioji dalis privačiai nuomojamų būstų. Tuo tarpu policijos pareigūnai tikino, kad bus tikrinama, ar laikomasi karantino reikalavimo nesibūriuoti, taip pat žada tam skirti trigubai didesnes pajėgas. Palangos meras Šarūnas Vaitkus vietos gyventojus paragino iš anksto papildyti maisto atsargas.

Penktadienio vidurdienį Palangos gatvėse buvo justi nedidelis sujudimas, pagyvėjimas. Nepaisydami žvarbaus vėjo, žmonės vaikščiojo kurorto gatvėmis, varstė atsivėrusių parduotuvių duris.

Palangos miesto savivaldybėje lankėsi Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Aptarta, kokių saugumo priemonių imtis karantino taisyklių užtikrinimui.

Pajėgos bus triskart didesnės

Jau prieš porą dienų buvo gauta duomenų, kad artėjančiam savaitgaliui rezervuota apie 80 proc. kambarių šiuo metu veikiančiuose viešbučiuose pajūrio kurorte. Kiek dar poilsiautojų ketina atvykti pailsėti į privataus sektoriaus būstus, nežinoma.

Anot mero Š.Vaitkaus, gali būti, kad bus užimti visi viešbučių kambariai, mat prognozuojamas gražesnis oras, karantino išvarginti žmonės pasiilgo pajūrio.

Todėl ir aptarta su generaliniu komisaru, kaip užtikrinti, kad žmonės pernelyg neatsipalaiduotų ir laikytųsi saugaus atstumo.

„Policija teiks kiek neįprastas šiam metų laikui paslaugas: tai yra sustiprins pajėgas. Tam, kad būtų laikomasi karantino reikalavimo“, – teigė R.Požėla.

Anot jo, dirbs ne tik Palangos miesto pareigūnai, bet ir aplinkinių rajonų. Planuoja prisijungti ir Kelių policijos pareigūnai. „Jei vidutiniškai Palangoje dirba apie du tris, gal keturis ekipažus, tai šį savaitgalį jų gali būti ir dvylika. Matysite ir pėsčiuosius policijos patrulius. Akcentai – viešosios erdvės, prekybos centrų stebėsena. Ir dar vienas momentas – vakarėlis“, – pasakojo R.Požėla.

Jis atkreipė dėmesį, kad visoje Lietuvoje bus kontroliuojamos kaimo turizmo sodybos. Turima duomenų, kad žmonės rezervuoja poilsiavietes. Baiminamasi, kad ten gali būti nesilaikoma karantino taisyklių.

Kvietė apsipirkti iš anksto

Š.Vaitkus jau prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose kreipėsi į vietos gyventojus ir patarė iš anksto apsipirkti maisto. „Turbūt taip daryčiau ir aš. Kavinės šiuo metu neveikia, todėl tikėtina, kad atvykėliai eis į tas pačias maisto parduotuves, kurių Palangoje nėra daug. Gali susidaryti spūstys“, – svarstė Palangos meras.

Pasak jo, jau būtų laikas pasvarstyti apie lauko kavinių atvėrimą poilsiautojams. Tai esą būtų galima padaryti saugiai, atitraukiant staliukus, juolab kad kurorto valdžia ir šiemet leis kavinėms išplėsti savo lauko erdves.

Meras pastebėjo, kad dabar žmonės stovi prie kavinių, laukia, kol bus pagamintas maistas išsinešti. Vėliau sėdasi su šeimos nariais ant suolelių ir valgo. Todėl ir siūloma, kad žmonės galėtų atsisėsti kultūringai prie staliukų, nesibūriuoti prie suolelių viešosiose erdvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius