Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 15

Auditoriai suskaičiavo: projektas „Pirk dramblį“ naudingas privačiam verslui, o ne zoologijos sodui

Valstybės kontrolė sukritikavo paramos projektą „Pirk dramblį 2014“, nes Kaune įsikūręs zoologijos sodas jam išleido 164,6 tūkst. litų (beveik 48 tūkst. eurų), o paramos surinko 182,3 tūkst. litų (beveik 53 tūkst. eurų). Auditoriai konstatavo, kad faktiškai zoologijos sodas gavo 17,7 tūkst. litų (5,1 tūkst. eurų) gyvūnų gyvenimo kokybei, laikymo sąlygoms pagerinti ir kt.
Zoologijos sodo gimtadienis
Zoologijos sodo gimtadienis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Valstybės kontrolės vertinimu, projektui finansuoti išleistos lėšos galėjo būti panaudotos rezultatyviau ir racionaliau jas tiesiogiai skiriant zoologijos sodo reikmėms finansuoti, o ne sumokant kaip sutartinį atlyginimą privačiai bendrovei už paramos renginio organizavimo paslaugas.

„Sutarties su uždarąja akcine bendrove paramos projektui organizuoti sudarymas finansiškai buvo naudingas privačiam sektoriui, bet ne Zoologijos sodui“, – konstatavo auditoriai, atlikę Aplinkos ministerijos auditą.

Taip pat audito ataskaitoje teigiama, kad aplinkos ministras „netinkamai vykdė pareigas“, nes neužtikrino „asignavimų naudojimo rezultatyvumo ir racionalumo“.

Direktorius nesutinka su skaičiavimais

Zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas BNS antradienį sakė, kad pernai vykusi antroji akcija „Pirk dramblį“ buvo naudinga sodui ir teigė nesutinkantis su Valstybės kontrolės skaičiavimais.

„Valstybė kontrolė buvo pas mus, tikrai jie tikrino, gilinosi gal jie taisyklingai, bet formuluoja viską kažkaip atvirkščiai (...). Čia yra melas, aš turiu skaičius, jie ne taip sako – 107 tūkst. litų reikia sakyti, tai jau pelnas, taigi apsimokėjo.

Net ir dėl 17 tūkst. litų būtų apsimokėję organizuoti, bet sodas dabar gavo 107 tūkst. litų. Jūs suklaidinti“, – aiškino A.Didžiokas.

Valstybė kontrolė buvo pas mus, tikrai jie tikrino, gilinosi gal jie taisyklingai, bet formuluoja viską kažkaip atvirkščiai, – A.Didžiokas.

„Aš ir Valstybės kontrolei sakiau, ir ministerijai, jeigu gilintųsi į tai, kas jiems sakoma, tai žinotų.

Negali būti 17 tūkst. litų pliusas, jeigu jau dabar išleista per 100 tūkst. litų vilkų tvorai ir terariumui. Banali aritmetika – negalima daugiau išleisti negu gauni“, – pridūrė jis.

Šiemet šios akcijos rengti nebeplanuojama.

„Suniokojo „Pirk dramblį“ akciją, trečiais metais tikrai jos nedarysime, nes visuomenės nuomonė jau nekokia, bet sodui buvo ir pirmi metai, ir antri metai pelningi“, – pažymėjo A.Didžiokas.

„Pirk dramblį 2013“ akcija yra teisėsaugos akiratyje tiriant galimą prekybą poveikiu stambiu mastu, galbūt vykdytą organizuotos grupės. Pirminiame bylos tyrimo etape buvo atlikta keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje.

Vėliau porėmiai vykdyti Aplinkos ministerijoje, valstybės įstaigoje „Regitra“, atliktos kratos 4 bendrovėse, taip pat tyrimui reikšmingi dokumentai paimti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, Kelių direkcijoje, Turto valdymo ir ūkio departamente prie Vidaus reikalų ministerijos ir valstybės įmonėje „Infostruktūra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius