Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29 /22:28

Po rytinės liūties – antras audros raundas

Po ketvirtadienio ryto audros gamta neleido ilgai atsipūsti. Po smarkaus lietaus termometrų stulpeliai pašoko virš 30 laipsnių karščio, o vakarop į Lietuvą atsirito nauji audros debesys.
Audros debesys Vilniuje
Audros debesys Vilniuje / 15min skaitytojo Daumanto nuotr.

Ketvirtadienį ryte pietryčių Lietuvą užklupo itin stipri liūtis – užlietose gatvėse skendo automobiliai, sugedus siurblinės darbui į Nerį pasipylė nuotekos​​​, vandenyje atsidūrė garažai ir rūsiai.

Pasak meteorologų, jau žinoma, kad per ketvirtadienio liūtį Vilniuje prilijo apie 56 mm lietaus. Tai reiškia, kad į vieną kvadratinį metrą prilijo 56 litrus vandens.

Sinoptikai iškart perspėjo, kad lietūs ir jas lydinčios perkūnijos dar kartą suaktyvės po pietų, kuomet oras dar labiau įkais.

Ugniagesiai gelbėtojai nuo 19 iki 21 val. daugiau kaip 20 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių ar šakų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas BNS sakė, kad tokie atvejai užfiksuoti Druskininkuose, Lazdijuose, Marijampolėje, Kybartuose, Kaune ir Kauno rajone.

Buvo baiminamasi, kad po rytinės stichijos Vilniuje dar vienos audros padariniais susitvarkyti būtų itin sunku. Visgi vakarinė audra nesmogė taip stipriai. Po 21 val. juodi debesys Vilniuje pradėjo sklaidytis, vėjas nurimo.

Bendrovės „Grinda“ Rinkodaros ir komunikacijos specialistė Dovilė Lisauskaitė 15min ketvirtadienio vakarą sakė, kad rytinės ir vakarinės liūčių nėra ko lyginti – pastaroji buvo gerokai ramesnė.

„Antras raundas tikrai nebuvo toks ekstremalus ir toks baisus“, – teigė ji.

VIDEO: Vakarinė audra – per 10 sekundžių

Anot savivaldybės įmonės, jei dėl rytą prapliaupusios liūties „Grinda“ sulaukė per 300 pranešimų, vakare jų gauta tik apie 30. „Dabar sulaukta sąlyginai daugiau pranešimų apie lūžusius ir virtusius medžius“, – sakė ji.

Antras raundas tikrai nebuvo toks ekstremalus ir toks baisus, – teigė „Grindos“ atstovė.

D.Lisauskaitės teigimu, ketvirtadienio vakarą pranešta apie apsemtą Žalgirio gatvę, vandens srovė išplovė 5 kanalizacinius šulinius – gerokai mažiau nei rytą, kai srovė paveikė per 100 kanalizacijos šulinių. Gyventojai skundėsi dėl apsemtų pastatų.

„Į avarinius pranešimus yra sureaguota ir yra tvarkoma. Jei lis tokiais kiekiais kaip dabar, jei nepastiprės, naktis turėtų praeiti ramiai“, – teigė pašnekovė.

Kaune vakarinė audra įsismarkavo labiau – kaip rašo lrytas.lt, buvo gauta pranešimų apie nuvirtusius medžius, kurie krisdami suniokojo automobilius, apie nuo daugiabučio nuplėštą stogą.

15min skaitytojos Renatos nuotr./Audros debesys Kaune
15min skaitytojos Renatos nuotr./Audros debesys Kaune

Sinoptikai įspėja, kad neramių orų laikotarpis dar tęsis ir pirmoje nakties pusėje.

Šiąnakt numatomi trumpi lietūs su perkūnija, kai kur – smarkūs. Kai kur škvalas, galima kruša. Žemiausia temperatūra sieks 15-20 laipsnių.

Penktadienį dieną bus debesuota su pragiedruliais. Trumpi lietūs, vietomis su perkūnija. Aukščiausia temperatūra numatoma 21–26 °C, pajūryje 18–20 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius