-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 16

Dėl migrantų A.Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą: prašo pradėti tyrimą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl neteisėto žmonių gabenimo per sieną organizavimo. „Jau kelias savaites sieną neteisėtai kerta atvykėliai iš trečiųjų šalių, matome ženklų, kad tai gali būti daroma organizuotai. Tokių dalykų negalime toleruoti, todėl kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas tyrimas“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuo metų pradžios sulaikyti 392 trečiųjų šalių piliečiai, kurie neteisėtai kirto Lietuvos valstybės sieną iš Baltarusijos. Šiemet nuo birželio 1 d. iki birželio 16 d. neteisėtai sieną kirto 204 migrantai.

Šiuo metu jau vykdoma sustiprinta sienos su Baltarusija apsauga, mobilizuojamos ir įtraukiamos kitos valstybės institucijos ir tarnybos. Valstybės sienos apsaugos tarnybai padeda Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei Šaulių sąjungos nariai.

Dieveniškių kilpoje, kurią supa Baltarusijos teritorija, darbą pradėjo ir policijos pajėgos. Penktadienį pradėtos statyti palapinės šalia Užsieniečių registracijos centro. Buvo įrengtos dvi stovyklos, kur 80 vietų skirta asmenims izoliuotis dėl karantino ir 270 vietų – jiems apgyvendinti. Stovyklos pradėjo veikti šią savaitę.

Augant migrantų srautui per Baltarusijos sieną, Lietuvos žvalgyba mato didesnę riziką, kad į šalį gali patekti teroristų ir Aliaksandro Lukašenkos režimo užverbuotų žmonių, sako Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis. Išskirtiniame interviu 15min žvalgybos vadas taip pat pakomentavo „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo istoriją, „Zapad 2021“ karines pratybas ir politikų planus dėl žvalgybos kontrolieriaus.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, komandiruotėje Vengrijoje apžiūrėjęs pasienį su Serbija juosiančią tvorą, mano, kad tokia valstybinės sienos apsaugos patirtis naudinga Lietuvai, susiduriančiai su migrantų iš Baltarusijos antplūdžiu. Anot jo, įrengus šią tvorą nelegalios migracijos srautai Vengrijoje krito 80-95 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius