Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 08

„Maisto banko“ akcijos organizatoriai: „Gal prie makaronų būtų galima nupirkti ir mėsos konservų“

Penktadienį ir šeštadienį daugelyje šalies miestų vyks pavasarinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu parduotuvėse apsilankę pirkėjai kviečiami nupirkti ir paaukoti maisto skurdžiai gyvenantiems žmonėms.
„Maisto bankui“ savanoriai
„Maisto banko“ savanoriai / Organizatorių nuotr.

Du kartus per metus vykstančios akcijos direktorė Deimantė Žebrauskaitė pabrėžė, kad šįkart skatinama nupirkti ne pavienių konkrečių produktų, o visą rinkinį, iš kurio būtų galima pasigaminti pietus ar vakarienę.

„Paskutinės akcijos metu pastebėjome, kad žmonės nori dalyvauti, bet dažnas paima tai, kas po ranka pasitaiko, ir mano jau padaręs gerą darbą. Žinoma, žmonių finansinės galimybės sumažėjusios, jie gal negali labai daug skirti, bet reikėtų pagalvoti, ar ką nors galima pagaminti iš to, ką jie paaukojo. Gal, tarkim, būtų galima prie makaronų nupirkti ir mėsos konservų“, – pasiūlė D.Žebrauskaitė.

Akcijos organizatorė teigė pastebėjusi, kad prasidėjus ekonominiams sunkumams nuperkama vis daugiau makaronų – pastaraisiais metais jų buvo surenkama iki trijų kartų daugiau, negu kitų produktų. Daug paaukojama ir kruopų, tačiau mažėja aliejaus, margarino, mėsos konservų.

„Rudenį žymiai mažiau surinkome šitų produktų, net miltų mažiau aukota. Bet gal žmonės nepagalvoja, kad iš miltų daug ką galima pagaminti, todėl perka paprastesnius dalykus, tarkime, makaronus, kuriuos išsivirsi ir suvalgysi“, – sakė D.Žebrauskaitė.

Pernai vykusių akcijų metu surinkta veik 250 tonų maisto už 1,4 mln. Lt. Šis maistas išdalintas socialiai pažeidžiamais žmonėmis besirūpinančioms organizacijoms 44 miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius