Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 07

A.Ūsas: vaikai išgyveno ginkluotą užpuolimą

Įtariamajam vadinamojoje pedofilijos byloje Andriui Ūsui – dar vienas smūgis. Verslininkas teigia, kad buvo apšaudytas automobilis, kuriame sėdėjo du nepilnamečiai jo vaikai.
Andrius Ūsas E.Jakilaičio laidoje
Andrius Ūsas E.Jakilaičio laidoje / Lryto TV iliustr.

„Praėjusį penktadienį apie 18 valandą Kaune, netoli savo namų, įsodinau į savo brolio Evaldo mašiną vaikus, kad savaitgaliui nuvežtų pas senelius į kaimą. Po agresyvių grasinimų, kurie ypač sustiprėjo po Drąsiaus Kedžio laidotuvių, susidoroti su manimi ir mano vaikais jaučiau, kad keturiolikmečiam sūnui ir penkiametei dukteriai praleisti savaitgalį mano namuose, kaip būdavo įprasta, tapo nesaugu“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo A.Ūsas.

„Išlydėjęs vaikus po kelių minučių sulaukiau brolio skambučio. Evaldas pranešė, kad prie jo vairuojamo automobilio įvyko susišaudymas. Viską metęs apsukau mašiną ir pasileidau į įvykio vietą. Iškart paskambinau policijai“, – teigė Kauno verslininkas.

Ginkluotas incidentas balandžio 30-ąją įvyko maždaug 1,5 kilometro nuo A.Ūso namų, prie magistralės „Via Baltica“ posūkio į Garliavos pusę.

E.Ūso vairuojamą automobilį pradėjo spausti prie kelkraščio ir galiausiai užblokavo kelią sidabrinės spalvos „Audi A8“ – tokią įvykio versiją A.Ūsas pateikė ir E.Jakilaičio laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

Neturėdamas, kur trauktis, A.Ūso brolis sustojo.

„Iš užblokavusio automobilio iššoko agresyviai nusiteikęs vyriškis, išsitraukė ginklą ir nusitaikė į mane. Išsigandęs, kad automobilyje yra vaikų, aš išlipau iš mašinos ir sušukau: „Saugokitės!“ Į mane pasipylė šūviai. Brolio sūnus parvertė ant sėdynės iš siaubo klykiančią seserį ir uždengė ją savo kūnu“, – pasakojo E.Ūsas.

„Iš mašinos pagriebiau savigynai įsigytą dujinį pistoletą ir paleidau du šūvius į užpuoliką. Jo ginklas užsikirto. Tada vyriškis puolė mane ir pradėjo daužyti galvą ginklo rankena. Po to įšoko į savo mašiną. Apsvaigintas nukritau ant automobilio variklio dangčio, neleisdamas jam išvažiuoti. Dideliu greičiu privažiavo dar dvi ar trys mašinos, iš jų išlipo kažkokie žmonės, matyt, užpuoliko draugai. Mane nuvilko nuo mašinos variklio dangčio ir numetė ant kelio. Dar girdėjau, kaip automobilyje spiegė brolio duktė. Pradėjo stoti pravažiuojančios mašinos ir užpuolikai paspruko“, – prisiminė E.Ūsas, nuo patirtos galvos traumos iki šiol negalintis keltis iš lovos.

Po kelių minučių į incidento vietą atskubėjęs A.Ūsas išlaipino iš brolio mašinos savo vaikus ir išvežė juos į saugią vietą.

„Kai grįžau, įvykio vietoje jau buvo policija, daug liudininkų, kurie buvo užsirašę užpuolikų automobilių numerius. Po kurio laiko sugrįžo ir pasprukęs „Audi A8“ vairuotojas. Į įvykius nesikišau, stebėjau iš toliau. Grįžau pas vaikus, kuriems reikėjo pagalbos po patirto streso. Dėl šoko jie net negalėjo kalbėti“, – tvirtino verslininkas.

„Pas gydytojus sūnus atsisakė vykti, nes kai dėl ligos lankėsi anksčiau, išgirdo: „A, tai tu to mylinčio vaikus Ūso sūnus.“ Sūnus tik dabar atsigauna ir bus apklausiamas kaip liudininkas“, – kalbėjo A.Ūsas.

Tyrimo, kurį atlieka Kauno rajono policijos komisariato tyrėja Loreta Malijonienė, metu nustatyta užpuoliko asmenybė. Tai Garliavos gyventojas Andrius Smaguris, praeityje teistas už chuliganizmą. Garliavoje gyvena ir D.Kedžio, kuris savo mažametės dukters išnaudojimu yra apkaltinęs A.Ūsą, giminės. Iš pradžių neprisipažinęs, kad turėjo ginklą, vėliau jį A.Smaguris policijai pristatė. Įvykio vietoje rasta ir šovinių tūtų. Šaudyta guminėmis kulkomis, kurios yra draudžiamos.

Kauno vyriausiajame policijos komisariate šiuo metu irgi daug darbo, susijusio su A.Ūsu.

Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimų poskyris išsiaiškino ir apklausia grupę asmenų, kurie internete, mobiliaisiais telefonais grasino susidoroti su A.Ūsu.

„Iš pradžių į tai žvelgiau filosofiškai. Tačiau kai išpuoliai peržengė sveiko proto ribas, kai pasipylė grasinimai susidoroti su mano šeima ir vaikais, kreipiausi į policiją. Dauguma asmenų nustatyti, jiems gresia baudžiamoji atsakomybė. Gaila žiūrėti į tuos „didvyrius“, kurie apklausiami virsta apgailėtinais snargliais“, – kalbėjo A.Ūsas.

Ypač daug grasinimų susidoroti pasipylė D.Kedžio laidotuvių dieną.

„Apklausiami policijoje jie praskydę aiškino, kad skambino man iš smalsumo. Baisiausia, kad, neišgąsdinę manęs, jie grasina keršyti mano vaikams“, – susirūpinęs kalbėjo įtariamasis pedofilijos byloje.

15min.lt primena, jog vyrauja ir kita šio įvykio versija – „Audi A8“ vairuotojas teigia, jog kelią su savo automobiliu blokavo būtent E.Ūsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius