-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 10

Autobuso Kauno gatve vilktos neįgalios merginos mama: „Dukra manė, kad mirs“

„Mano dukrai šokas. Ji nebevažiuos autobusu“, – teigia 15min pakalbinta kaunietė Inga Loreta Lipčiutė. Vasario 7 d. jos neįgali dukra buvo sužalota viešojo transporto stotelėje. Lėčiau dėl negalios judanti 30-metė Evelina nespėjo išlipti iš autobuso, kai jos koją durimis privėręs vairuotojas tiesiog nuvažiavo, kartu gatve vilkdamas rėkiančią merginą. „Kauno autobusai“ tikina, kad kalta saulė.
Inga Loreta Lipčiutė
Inga Loreta Lipčiutė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, vasario 7 dieną, po 9 valandos ryto, Kauno Europos prospekte, miesto 32-ojo maršruto autobuso „Den Oudsten“ 68-erių metų vairuotojas išvažiuodamas iš stotelės durimis prispaudė keleivę.

Pirminiais duomenimis, kaip skelbė teisėsauga, autobusas moterį vilko apie 170 metrų. Tačiau vilkimo atstumas, bent jau iš nukentėjusiosios šeimos kalbų, buvo kur kas trumpesnis. Vis dėlto, vėliau Lietuvos kelių policijos tarnyba patikslino, kad vasario 10 dienos pavakarę susisiekus su atsakingu pareigūnu, tiriančiu šį įvykį, konstatuotina, kad, pagal surinktus duomenis, pateikta informacija atitinka pirminę – nukentėjusioji galėjo būti vilkta 145 metrus.

Sužeidimus patyrusi 30-metė nuvežta į Kauno klinikas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Autobusų stotelė, kurioje įvyko nelaimė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Autobusų stotelė, kurioje įvyko nelaimė

Kauno apskrities policija patikslino, kad įvykis fiksuotas apie 9.15 val. 1951 metais gimęs autobuso vairuotojas buvo blaivus. Išvažiuodamas iš viešojo transporto stotelės, jis durimis privėrė keleivę, gimusią 1989 metais, ir pradėjo važiuoti (pirminiais duomenimis, nuvažiavo apie 170 metrų), vilkdamas merginą. Autobuso keleiviams pastebėjus ir apie tai informavus vairuotoją, transporto priemonė buvo sustabdyta.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje atliekamas tyrimas, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Centro vadovė: „Biški patempiau ir nieko tokio“

Šiam įvykiui neabejinga liko ir Europos prospekte veikiančio vaikų su negalia dienos centro „Meilės lašelis“ vadovė Loreta Mickūnaitė, šeštadienį savo feisbuko paskyroje pasidalijusi mintimis apie įvykį. Būtent į šį centrą penktadienį autobusu ir vyko sužalota mergina.

„Retai rašau tokius postus, bet... Praėjo 10 valandų po eismo įvykio, kurio metu neįgalią merginą UAB „Kauno autobusai“ autobusas vilko kokį 15 metrų, nes privėrė koją (mergina sunkiai vaikšto). Nei su mergina, nei su jos mama net nematė reikalo įmonės vairuotojas ar atstovai susisiekti, nors iš įvykio vietos mergina išvežta į Kauno klinikas. Ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi, ačiū ir Violetai Minikevičienei (dienos centro darbuotojai – aut. past.), kad nepaliko nė minutei ir iš klinikų parvežė merginą namo. Visgi lieku su klausimu: normalu? Biški patempiau ir nieko tokio: nei atsiprašau, nei kaip jautiesi?“ – savo pranešime feisbuke rašė L.Mickūnaitė.

Vasario 10 dienos rytą 15min susisiekė su nukentėjusios Evelinos mama Inga Loreta Lipčiute. Moteris papasakojo, kad jos vienturtei dukrai nuo gimimo nustatytas cerebrinis paralyžius, ji lėčiau vaikšto, tačiau stengiasi būti savarankiška.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Inga Loreta Lipčiutė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Inga Loreta Lipčiutė

„Kai galiu, pati ją nuvežu kur automobiliu, bet tą dieną buvau išvykusi į kitą miestą, tai dukra į dienos centrą važiavo autobusu. Maršrutas jai buvo žinomas, ne kartą tai yra dariusi. Vos tris stoteles reikėjo pavažiuoti“, – teigė I.Lipčiutė.

Dukra, anot jos, jau buvo beišlipanti iš autobuso, kai durys staiga užsidarė ir prispaudė jos koją. Mergina buvo velkama grindiniu. Ji bandė kur nors įsitverti – tą rodo nuplėšta pirštų galiukų oda.

„Pirštų atspaudų nuo tų pirštų jau nebenuimsi. Nuplėšė visą odą. Ranka, koja, pilvas, pirštų galiukai buvo smarkiai nubrozdinti. Dabar jau ir mėlynės atsirado. Kelyje galbūt koks akmuo buvo įstrigęs, nes gili duobė. Nežinau, kaip niekas nelūžo. Džiaugiuosi, kad ir galvos kur netrenkė. Laimei, dukra labiau nenukentėjo. Striukė suplėšyta, bato priekis – lyg iškąstas.

Ji sakė man: „Mama, aš maniau, kad mirsiu. Tiek rėkiau, bet manęs niekas negirdėjo.“ Nežinau, kas pagaliau išgirdo, lyg kita keleivė, sėdėjusi autobuse. Ji ir nuėjo pasakyt vairuotojui. Autobusas galiausiai sustojo. Į įvykio vietą atskubėjo medikai, policija ir „Meilės lašelio“ darbuotoja Violeta. Dukra pasakojo, kad vairuotojas buvo išsigandęs, bet neatsiprašė“, – toliau pasakojo Inga.

Iš „Kauno autobusų“ šeima atsiprašymo nesulaukė iki šiol. Niekas iš įmonės taip ir nesusisiekė. Pirmadienį, nuo nelaimės praėjus trims paroms, Lina sulaukė tik policijos skambučio. Nukentėjusi dukra, pasak jos, pareiškė, kad daugiau į jokį autobusą nelips. Be vaistų neužmiega.

„Nesuprantu, kaip tas vairuotojas nematė? Juk lengvojo automobilio durys jei neužsidariusios, signalizuoja. Tai reiškia, kad vaikai, žmonės su negalia negali važinėtis autobusais.

Nereikia man jokios kompensacijos. Tik noriu, kad tai daugiau nenutiktų. Kad kitą kartą nevilktų per Kauną kokios senutės. Kad kokius mokymus vairuotojams surengtų, jog šie būtų atsakingesni ir atidesni“, – tikino nukentėjusiosios mama, demonstruodama visiškai suplyšusią dukros striukę, kurią ši vilkėjo nelaimės metu.

„Kauno autobusai“: nepastebėjo dėl akinančios saulės

UAB „Kauno autobusai“ patvirtino, kad šis atvejis įmonei yra žinomas. Penktadienio rytą nelaimė įvyko, pasak įmonės viešųjų ryšių specialistės Patricijos Elžbietos Zarankaitės, 32-ojo maršruto autobuse.

„Ilgametę vairavimo patirtį turintis vairuotojas teigė, kad išlipančios keleivės jis nepastebėjo dėl akinančios rytinės saulės. Prispaudęs moterį autobusas iš stotelės pajudėjo apie 50 metrų, kol apie prispaustą keleivę vairuotojui pranešė kiti keleiviai. Atidaręs duris vairuotojas suskubo prie prispaustos keleivės, padėjo jai atsisėsti ir iškvietė policiją bei greitąją pagalbą“, – įvykių versiją pateikė „Kauno autobusų“ atstovė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kauno autobusų stotelėje nelaimę patyrusi neįgali mergina
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kauno autobusų stotelėje nelaimę patyrusi neįgali mergina

Pasak jos, visi viešuoju transportu keliaujantys keleiviai yra drausti keleivių draudimu, todėl įvykus nelaimingam atsitikimui dėl žalos atlyginimo jie turi teisę kreiptis į „Kauno autobusų“ keleivius apdraudusią draudimo kompaniją.

„Turėdami policijos išvadą priimsime tolimesnius sprendimus dėl vairuotojo elgesio. Atsiprašome į eismo įvykį patekusios keleivės bei jos artimųjų, tikimės, kad tokie įvykiai daugiau nepasikartos“, – vylėsi P.E.Zarankaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius