Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Ąžuolyno takus atnaujino savo sąskaita

Prieš kurį laiką kauniečius nerimauti privertęs Ąžuolyno takų remontas pagaliau užbaigtas. Bendrovė „Kauno keliai“ ištesėjo duotą pažadą – visus papildomus takų atnaujinimo darbus atliko iš savo kišenės.
„Kauno keliai“ pagaliau sutvarkė Ąžuolyno takus.
„Kauno keliai“ pagaliau sutvarkė Ąžuolyno takus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Be to, Ąžuolyne jau pasodinti 20 ąžuoliukų. Tai padaryta televizijos projekte „Chorų karai“ pirmąją vietą pelniusio Kauno Burgundiškojo choro laimėtomis lėšomis. Už likusią dalį pinigų choristai ketina nupirkti ir pasodinti ąžuoliukų šalia Kauno marių, greta Pažaislio vienuolyno.

Iš antro karto padarė

Balandžio viduryje „15min“ rašė, kad Ąžuolyno takai atnaujinami nesilaikant kokybės reikalavimų. Pastebėjus darbų broką takų tvarkymas buvo nutrauktas. Atsiradusius defektus nutarta ištaisyti tuomet, kai leis oro sąlygos. Šią savaitę numatyti darbai buvo užbaigti.

„Penktadienį specialistai apžiūrėjo, kas padaryta. Vėliau dar bus matuojamas dangos storis ir kiti techniniai parametrai. Bet kol kas atrodo, kad darbai atlikti kokybiškai“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Viršutinės Ąžuolyno takų dangos atnaujinimui ir kelkraščių įrengimui Kelių direkcija skyrė 150 tūkst. litų. Pasak A.Pakalniškio, „Kauno keliams“ daugiau nebuvo išmokėta nė lito: tai, kas kainavo virš numatytos sumos, buvo padaryta įmonės sąskaita.

„Po straipsnio apie defektus, jiems buvo garbės reikalas tinkamai užbaigti darbus“, – sakė valdininkas.

Augs D.Beinarytės ąžuoliukas

Šiuo metu Ąžuolyne kauniečius pasitinka ne tik sutvarkyti takai, bet ir nauji medeliai – 20 ąžuoliukų pasodino Kauno Burgundiškojo choro nariai. Šeštadienį Ąžuolyne choristai surengė ir padėkos koncertą, o taip pat simboliškai įamžino savo vadovės – Danguolės Beinarytės jubiliejų – 40-metį.

Vienas iš pasodintų ąžuoliukų skirtas būtent šiai progai. Jį pasodinę kolektyvo nariai juokavo, kad net ir prabėgus 10 metų nereikės ieškoti vietos, kurioje galėtų susitikti visi buvę choro nariai – kasmet per vadovės gimimo dieną visi lankys savo pasodintą medelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius