-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 25

B.Markausko mama išmoką gavo ir už kitą suartą svetimą sklypą, kurio bendrasavininkė tikina – nebuvo net žodinio leidimo

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) antradienį 15min patvirtino, kad žemės ūkio ministro Broniaus Markausko mama Sofija Markauskienė ėmė išmoką už veiklą dar viename sklype, kurio bendrasavininkė 15min paliudijo nedavusi leidimo šeimininkauti savo žemėje.
Bronius Markauskas ir Sofija Markauskienė
Bronius Markauskas ir Sofija Markauskienė / 15min ir LRT laidos „Panorama“ kadras

Sekmadienį 15min rašė, kad vieną iš su B.Markausko žemėmis besiribojančių sklypų Trušelių kaime valdanti moteris 15min pasakojo, kad jos atvejis – toks pat, kaip Ramučio Lėlio.

Ji nesutiko atskleisti tapatybės, nes sklypas priklauso ne jai vienai – plotą ji valdo kartu su kitu asmeniu, kuris kategoriškai nesutiko, kad ši istorija apskritai būtų viešinama.

Antradienį NMA 15min pateikė duomenis, kad veikla minėtame sklype, kaip ir anksčiau 15min aprašytais atvejais, buvo deklaruota ūkininkės S.Markauskienės vardu.

2014-2017 metais NMA jai išmokėjo 833 eurus.

Sklypo bendrasavininkė 15min tikino, kad jokios – nei žodinės, nei raštiškos sutarties dėl šios žemės dirbimo tikrai nėra.

Ne Trušelių kaime gyvenanti pašnekovė 15min pasakojo pernai rudenį nuvykusi prie sklypo ir paprašiusi jame daugiau nebedirbti, nes plotas rengiamas pardavimui.

„Tiesiog ta žemė buvo nedirbama, mes ją ir suarėme“, – išgirdo ji, paklaususi, kodėl Markauskai aria ne savo žemę.

„Na, bet tik faktas tas, kad jis meluoja, kad jis buvo susitaręs su tais savininkais. Mūsų tai, pavyzdžiui, niekas nebuvo prašęs – nei žodžiu, nei raštu, nei kaip. Tą žemę aria keletą metų, aišku. Teisybės dėlei yra taip“, – teigė ji.

„Ten, man atrodo, dar yra trys tokie šalia mūsų sklypukai. Kai pas mus teisybės nerasi, žmonės tiesiog nenori kalbėti, nenori veltis į tuos dalykus“, – teigė ji, pokalbyje pastebėjusi, jog tokių sklypų, kuriuos Markauskai suarė be leidimo, dar turėtų būti ne vienas.

„Žinokit, aš net nežinau, mes tą žemę turime gal 20 metų ar kokį 15. Iš pradžių jos dar nelietė, nedirbo. O paskui jau eilę metų – aš tikrai nebeatsuksiu to laiko atgal, bet sakau – 3-4 metai tai tikrai ji yra dirbama“, – paklausta, kiek ministras dirba jos žemę, sakė pašnekovė.

Antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) paskelbė, kad nepradės ikiteisminio tyrimo dėl B.Markausko ūkininkavimo ne savo žemėje, tačiau pažeidimų rado.

Tyrimą atlikusi FNTT apklausė visus keturis Sofijos Markauskienės sklypo savininkus ir geodezininką, kuris paliudijo, kad B.Markauskas kalbėjo su visais savininkais, tačiau apie ką kalbėjo su Ramučiu Lėliu – jis negirdėjo.

Tačiau tarnybai nepavyko rasti nei vienos nuomos ar panaudos sutarties dėl ploto, kurį S.Markauskienė Nacionalinei mokėjimo agentūrai deklaruoja nuo 2012 metų.

FNTT išvadoje rašo neįžvelgianti dokumentų klastojimo, nes negalima suklastoti to, kas galbūt niekada neegzistavo.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį teigė paprašęs FNTT išvadų, su kuriomis susipažinęs jis trečiadienį ketina paskelbti, koks bus B.Markauskas likimas. Ministras atsisako pats trauktis, nes mano padaręs tik nereikšmingų nusižengimų, jį palaiko ir didžioji dalis Seimo valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius