-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 01

Balsų pirkimo skandalo Šakiuose sukėlėjas nuteistas dėl naminukės: vadina tai keršto akcija

Pavasarį kilęs balsų pirkimo skandalas iš kėdės išvertė „valstietį“, Šakių rajono savivaldybės tarybos narį Vaidą Zimnicką. Abejonių šešėlis krito ir ant jo partijos kolegos, naujai išrinkto mero Raimondo Januševičiaus, nes būtent šio naudai balsai ir buvo perkami. Istorija, rodos, nerimsta, – faktus į dienos šviesą iškėlęs ir įrodymais tapusius garso įrašus paviešinęs Šakių rajono gyventojas Laimonas Žibutis tikina, kad jam už tai kerštaujama.
Balsų pirkimo skandalo Šakiuose sukėlėjas nuteistas dėl naminukės: vadina tai keršto akcija
Balsų pirkimo skandalo Šakiuose sukėlėjas nuteistas dėl naminukės: vadina tai keršto akcija / 15min montažas

Rugpjūčio 3 dieną Marijampolės apylinkės teismo Jurbarko rajono teisėjas priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo pripažino kaltu buvusį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovą Šakių rajono savivaldybės taryboje V.Zimnicką dėl to, kad jis papirkdamas trukdė asmenims realizuoti savo teisę rinkti.

15min ir VRK nuotr./Vaidas Zimnickas
15min ir VRK nuotr./Vaidas Zimnickas

Remiantis bylos medžiaga, šių metų kovo 19 dieną apie 15 valandą automobiliu „Dodge Grang Caravan“ atvykęs tam tikru adresu, V.Zimnickas pasiūlė K.K., A.B. ir V.B. piniginį atlygį už tai, kad šie mero rinkimuose balsuotų už jo nurodytą kandidatą į Šakių rajono merus – R.Januševičių. Už balsą kiekvienam balsavusiam rinkėjui buvo pažadėta po 10 eurų.

Minėtai trijulei sutikus su pasiūlymu, tą pačią dieną apie 15.30 valandą juos nuvežė balsuoti, o po balsavimo automobilyje sumokėjo po žadėtus 10 eurų. Papirkti rinkėjai buvo parvežti atgal į namus.

Nuteistajam, kuris gailisi dėl savo poelgio, teismas skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimą. V.Zimnickui vienerius metus uždrausta dalyvauti Prezidento, Seimo, Europos Parlamento, savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Taip pat atimta teisė vienerius metus dirbti valstybės tarnyboje ar savivaldybės įstaigose.

43-ejų metų V.Zimnickas buvo LVŽS Šakių skyriaus valdybos narys. Šio skyriaus pirmininkas – Šakių rajono meru išrinktas taip pat „valstietis“ R.Januševičius. Rinkiminės kampanijos metu jie visur buvo matomi kartu.

Vis dėlto, pasak V.Zimnicko, apie nusikalstamus veiksmus R.Januševičius nežinojęs. Dabartinis Šakių rajono meras neva neprašęs pirkti balsus jo naudai, neliepęs ieškoti žmonių, kurie balsuotų už jį per mero rinkimus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ Raimondas Januševičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ Raimondas Januševičius

Susisiekė pagrindinis liudytojas

Vos tik pavasarį kilus šiam balsų pirkimo skandalui ir prasidėjus ikiteisminiam tyrimui, V.Zimnickas atsisakė Šakių rajono tarybos nario mandato ir pripažino savo kaltę.

Tas, kurio naudai buvo perkami balsai – išrinktas Šakių rajono meras R.Januševičius, tyrime buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

VIDEO: Politiko V.Zimnicko ir kito asmens pokalbis

15min tuomet pavyko gauti vienus pagrindinių įrodymų byloje – garso įrašus.

VIDEO: Balsų pirkimu įtariamo V.Zimnicko ir kito asmens pokalbis

Kaip vėliau paaiškėjo, juos išviešino ir tyrėjams pateikė mero R.Januševičiaus žmonos artimas giminaitis Laimonas Žibutis. Teisiant V.Zimnicką jis ir jo sugyventinė buvo vieni pagrindinių liudytojų byloje. Būtent jų kaimynas buvo vienas iš V.Zimnicko papirktųjų.

Šiandien balsų pirkimo faktą Šakių rajone atskleidęs L.Žibutis pats varsto teismų duris ir tikina, kad su juo bandoma susidoroti kurpiant vieną bylą po kitos.

Prakalbo apie keršto akciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius