Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 25

Baltarusijai įteikta protesto nota dėl sienos pažeidimo ir infrastruktūros gadinimo

Penktadienį Baltarusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Lietuvoje įteikta Užsienio reikalų ministerijos nota, kuria Baltarusijos Respublikai išreikštas griežtas protestas dėl Lietuvos valstybės sienos pažeidimo ir sienos apsaugos infrastruktūros gadinimo atvejo, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Siena su Baltarusija
Siena su Baltarusija / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Incidentas, dėl kurio įteikta nota įvyko šių metų rugpjūčio 22 dieną, kai du asmenys neteisėtai kirto valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą bei, galimai naudodami akumuliatorinius diskinius metalo pjūklus, nupjovė ir nugriovė ant žemės dvi iš Lietuvos pusės įrengtas vaizdo stebėjimo kamerų atramas, po to grįžo iš Lietuvos į Baltarusiją.

Incidentas įvyko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Kabalių užkardos teritorijoje, netoli Musteikos kaimo, Varėnos rajone.



Užsienio reikalų ministerija griežtai pareikalavo iš Baltarusijos, kuo skubiau pateikti pasiaiškinimą dėl šio incidento ir imtis visų būtinų priemonių, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius