-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

Be ministro likę „tvarkiečiai“ tikisi atsigriebti

Nors buvo sutarta, kad prie valdančiosios koalicijos prisijungusi partija „Tvarka ir teisingumas“ deleguos krašto apsaugos ministrą, prezidentui Gitanui Nausėdai pageidaujant, šį postą išsaugojo Raimundas Karoblis, o „tvarkiečiai“ liko be atstovo Vyriausybėje. Tačiau partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Kamblevičius tikisi, kad situacija netrukus pasikeis.
Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius
Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po darbinių pietų pas premjerą Saulių Skvernelį V.Kamblevičius aiškino, kad „tvarkiečiai“ neatakuoja koalicijos partnerių dėl ministro portfelio.

Tačiau jis akcentavo, kad jeigu ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius bus patvirtintas eurokomisaru, Vyriausybėje atsiras laisva vieta.

„Bet jei jis neišeis, tai mes negalime ieškoti ko nepametę“, – sakė Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ (Suvereni Lietuva) seniūnas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius

V.Sinkevičiaus kandidatūra į Europos Komisiją mūsų šalyje galutinai buvo patvirtinta rugpjūčio pabaigoje. Tačiau jai dar turi pritarti Europos Parlamentas.

Kai kurie „valstiečiai“ yra užsiminę, kad V.Sinkevičiui išvykus dirbti į Briuselį, Ekonomikos ir inovacijų ministerija gali būti pasiūlyta „tvarkiečiams“. Tačiau S.Skvernelis apie tai kalbėti neskubėjo.

Vis dėlto V.Kamblevičius aiškino iš premjero bei didžiausios valdančiosios partijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – pirmininko Ramūno Karbauskio supratęs, kad jie savo pažadus vykdys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Remigijus Žemaitaitis

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį, „tvarkiečiai“ su „valstiečiais“ turi dalintis Kultūros ministeriją. Tačiau kol kas tarp viceministrų nėra „Tvarkos ir teisingumo“ deleguotų atstovų.

„Kada tik bus duotas sutikimas, kad mums priklauso pasiūlyti žmogų, mes staigiai surasime. Manau, kad prasidėjus naujai sesijai, turėtų per savaitę tie dalykai išsispręsti“, – ketvirtadienį sakė V.Kamblevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius