-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 09

Be šalmų ant pastolių dirbusius statybininkus inspektoriai aplankė tik po pusdienio

Dvidešimties metrų aukštyje ant pastolių – be šalmų ir neprisirišę. Taip dirbo daugiabutį Pašilaičiuose renovuojantys statybininkai. Pavojingą situaciją nufilmavęs 15min.lt skaitytojas Tomas pasidalijo vaizdu ir su Darbo inspekcija, tačiau šiai darbininkų saugumas parūpo tik po pusdienio. Tuomet visi statybininkai šalmus jau buvo užsimaukšlinę.

„Kaip matyti vaizdo įraše, statybininkai dirba ant pastolių be šalmų ir neprisirišę. Tai šiurkštus darbo saugos pažeidimas“, – atsiųsdamas vaizdo įrašą 15min.lt teigė Tomas.

Jis neprieštaravo, kad vaizdelis būtų persiųstas ir Darbo inspekcijai.

Šios įstaigos Komunikacijos skyriaus vedėja Gabrielė Banaitytė penktadienį ryte paprašė 15min.lt nesidalinti vaizdo įrašu, kol inspektoriai neaplankys renovaciją atliekančių darbininkų.

Planiniai vizitai – pirmiau

Tačiau laikas bėgo, o rezultatų nebuvo. Tuomet G.Banaitytė telefonu paaiškino, kad inspektoriai pirmiausia atlieka planuotus patikrinimus, o į skundus reaguos popiet.

Inspektoriams atvykus į statybvietę, visi darbuotojai jau dirbo užsidėję šalmus.

Tik gerokai popiet, apie 15 val., Darbo inspekcija pranešė, kad statybininkai Pašilaičių gatvėje aplankyti.

„Inspektoriams atvykus į statybvietę, visi darbuotojai jau dirbo užsidėję šalmus. Gali būti, kad jie šalmus turėjo ir tuo metu, kai buvo filmuojami (vaizdo siužete matoma, jog vienas iš trijų darbuotojų dėvi šalmą). Deja, kažkur kitur, nei šalmams derėjo būti – ant statybininkų galvų“, – raštu pateiktame atsakyme teigia Darbo inspekcija.

Pasak jos, suprantama, kad tokiu karštymečiu šalmas – tikrai papildomas nepatogumas, tačiau saugaus darbo reikalavimams reikia paklusti.

„Tikrai neretas atvejis, kai darbuotojai būna aprūpinti visomis būtinomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis, tačiau jų nedėvi, nevykdo darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų. Dėl tokio aplaidaus paties darbuotojo požiūrio į savo sveikatą ir gyvybę įvyksta maždaug 40 proc. visų sunkių ir nelaimingų atsitikimų darbe“, – pažymi Darbo inpekcija.

Daugiabučio Pašilaičiuose rangovas yra įmonė „Magirnis“. Jos buvo raštu paprašyta pakomentuoti situaciją, tačiau to įmonė nepadarė. Niekas neatsiliepė ir įmonės telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius