-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 18

Beveik 20 metų Švenčionis valdžiusį Vytautą Vigelį išstūmęs Rimantas Klipčius: dirbsime

Šeštadienio vidurdienį darbą pradėjo naujoji Švenčionių rajono taryba ir tiesiogiai išrinktas meras, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys Rimantas Klipčius. Šios kiek daugiau nei 28,6 tūkst. gyventojų turinčios savivaldybės valdžios pokyčiai įdomiausi tuo, kad jie nutraukė Vytauto Vigelio, migravusio iš vienos partijos į kitą ir pagarsėjo neblaiviu skandalu lėktuve, vienvaldystę. Jis meru Švenčionyse buvo net 19 metų.
Rimantas Klipčius
Rimantas Klipčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujasis meras – jaunas, jauniausias iš Lietuvos merų, bet jau darbo Švenčionių rajono taryboje patirties turintis politikas. Tačiau jau po rinkimų, kuriuos laimėjo apie 5 proc. persvara, jam teko ne tik džiaugtis pergale, bet ir aiškintis dėl savo ir tėvo Rimo Klipčiaus skolų. 

Vis dėlto prieš pirmąjį naujosios tarybos posėdį meras teigė skolas sumokėsiąs, kad galėtų Švenčionių rajono savivaldybei pradėti vadovauti ramiai.

„Malonu ir netikėta“

Po priesaikos dėkodamas R.Klipčius tikino, kad čia būti jam „malonu ir netikėta“. „Žmonių pasitikėjimas įpareigoja dirbti taip, kad gyventojai patikėtų esantys savivaldos dalis. (...) Tikiuosi paramos iš tarybos narių. Dėkojo V.Vigeliui už 19 metų darbus. Jis turėjo pasitikėjimo mandatą, rinkimai parodė, kad daugelis juo pasitiki ir dabar“, – kalbėjo naujasis meras.

V.Vigelis jam pažadėjo pagalbą: „Jei reikės, kreipkitės – padėsime.“

Po iškilmingosios pirmojo posėdžio dalies tarybai padarius pertrauką R.Klipčius nebuvo itin kalbus – savo artimiausių pagalbininkų – vicemero, administracijos direktoriaus – pavardes žadėjo atskleisti tik per posėdį. Ką pirmiausia jis pasiryžęs nudirbti savo rajone, irgi nedetalizavo.

Pirma – finansai, tada – permainos

„Jeigu gyventojai balsavo tiesioginiuose rinkimuose už permainas, vadinasi, jie mato taisytinų dalykų mūsų rajone. Aš esu tikras, kad tų permainų galėtų būti daug, įvairiose srityse. Tad su ta jaunatviška energija kartu su taryba ruošiuosi tikrai daug padaryti“, – teigė R.Klipčius.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vytautas Vigelis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vytautas Vigelisir R.Klipčius

Pirmiausia jis ketina gerai susipažinti su rajono finansine situacija, rajono įmonių vadovais. „Toks pažintinis darbas. Reikia ruoštis kitam tarybos posėdžiui, planuoju jį po kelių savaičių“, – kalbėjo Švenčionių rajono meras.

Jeigu gyventojai balsavo tiesioginiuose rinkimuose už permainas, vadinasi, jie mato taisytinų dalykų mūsų rajone. Aš esu tikras, kad tų permainų galėtų būti daug, įvairiose srityse, – teigė R.Klipčius.

Į iškilmingąjį posėdį pasveikinti naujo mero ir tarybos atvyko sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, kultūros ministras Šarūnas Birutis, kadenciją baigiantis Vilniaus meras Artūras Zuokas, kurio partijai ir priklauso R.Klipčius.

Anot A.Zuoko, Švenčionys turėtų įgyvendinti idėją, kuri peršasi žiūrint į rajono merą – mėlyname fone dvi į skirtingas puses plaukiančios žuvys. „Turite tiek nuostabių kaimo turizmo sodybų, galėtų visi po žuvų ženklu gimę Lietuvos piliečiai čia švęsti savo gimtadienius. Aš pažadu, kad su šeima būčiau pirmasis, nes irgi esu gimęs po žuvų ženklu“, – idėjas bėrė A.Zuokas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Švenčionių tarybos posėdis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./A.Zuokas ir R.Klipčius

Valdys plati koalicija

Švenčionių rajoną valdys koalicija, kurioje – Lietuvos laisvės sąjunga (turinti 5 mandatus, jai priklauso ir meras), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (5 mandatai), Liberalų sąjūdis (2 mandatai) ir socialdemokratai (1 mandatas). Daugumą sudarys 13 tarybos nariai, opozicijoje lieka Darbo partija su 8 tarybos nariais ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 4 mandatais. Iš viso Švenčionių rajono taryboje yra 25 politikai, tad valdantieji turės vos vieno balso persvarą.

Pirmojo naujosios tarybos posėdžio antroji dalis prasidėjo nesklandumais – neveikė balsavimo sistema, tad tarybos nariams teko išsirinkti balsavimo komisiją.

Švenčionių rajono vicemeru pasiūlytas Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Trapikas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai eis dabartinis administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Šarėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius