Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 07

Biržų kandidatai siūlo nestatyti vaikų namų ten, kur gyvena žmonės: ar tikrai?

Socialiniuose tinkluose platinamas rinkimų agitacijos padirbinys. Jame – trys „Biržų atgimimo“ komiteto nariai esą pasisako už tai, kad „vaikų namai nebūtų statomi ten, kur gyvena žmonės“.
Suklastotas rinkimų plakatas
Suklastotas rinkimų plakatas

Po „Biržų atgimimo“ kandidatų nuotrauka atsirado užrašas – „Mes neleisim, kad vaikų namai būtų statomi kur žmonės gyvena“ (kalba netaisyta).

Facebook nuotr./Reklaminės agitacijos padirbinys
Facebook nuotr./Reklaminės agitacijos padirbinys

Ši tariama rinkimų agitacijos nuotrauka netruko išplisti socialiniuose tinkluose.

Užraše po kandidatų nuotrauka užsimenama apie 2019 metais vykusį skandalą, kuomet vieno Biržų rajono gyventojai pasipiktino planais jų pašonėje įkurdinti vaikų globos namus.

„Ši­tiek me­tų kū­rėm gerovę, o da­bar gra­žiau­sią kam­pe­lį no­ri­te ati­duo­ti vai­kams“, „Mes ne prieš vai­kus, mes prieš tai, kad vai­kus at­kel­tu­mė­te čio­nai, į gra­žiau­sią vie­tą prie eže­ro“, – to­kius ar­gu­men­tus dės­tė gyventojai ir siū­lė, kur kitur sa­vi­val­dy­bė ga­lė­tų įreng­ti to­kius na­mus.

Tuomet planuota, kad šiuo­se na­muo­se bus glo­bo­ja­mi 8 ma­ža­me­čiai vai­kai, kad jais nuo­lat rū­pin­sis 5 dar­buo­to­jai, o juose bus glo­bo­ja­mi vaikai tik iš Bir­žų ra­jo­no.

Tačiau vietos gyventojų tai neįtikino ir vaikų globos namai šiuo metu įkurdinti kitoje vietoje.

Vienas iš nuotraukoje įamžintų kandidatų – Kęstutis Isakas, paneigė, kad socialiniuose tinkluose platinamas vaizdas yra rinkiminės agitacijos dalis.

„Čia yra nesąmonė, mes tokio plakato tikrai nedarėme“, – piktinosi K.Isakas.

Anot jo, Biržų krašte šiuo metu yra gausybė tuščių pastatų, kuriuos galima būtų įveiklinti – įkurdinti juose įvairius socialinės pagalbos centrus.

Pasak K.Isako, vaikų namai galėtų būti įkurdinti ir numatytoje vietoje, tačiau pritrūko komunikacijos.

„Buvo tiesiog komunikacijos problema elementari. Dabartinė valdžia nusprendė pastatyti tuos vaikų namus kitoje vietoje“ – paaiškino pašnekovas.

„Vaikai yra mūsų ateitis ir čia negali blogai žiūrėti į vaikų namus. Į vaikus žiūrime tik geranoriškai. Bet esmė yra ta, kad prieš statant bet ką ar vykdant bet kokį projektą, reikia su to rajono gyventojais išdiskutuoti, viską jiems išaiškinti. Ko padaryta nebuvo“, – pridūrė K.Isakas.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius