-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 10

Biržų meras globos namų socialinėms darbuotojoms padalijo po 100 eurų vokeliuose

Biržų rajono meras Valdemaras Valkiūnas Medeikių vaikų globos namų „Vaiko užuovėja“ socialinėms darbuotojoms iš asmeninių lėšų skyrė po 100 eurų, šeštadienį pranešė LRT Žinios.
Valdemaras Valkiūnas
Valdemaras Valkiūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Globos namų direktorė sako prašiusi padidinti darbuotojams atlyginimus, bet sulaukusi mero apsilankymo, o vėliau savivaldybėje jis padavęs užklijuotus vokelius.

„Taip ir buvo, pasikvietė ir padavė. Pasakė – socialiniams darbuotojams“, – teigė globos namų direktorė Sandra Slapšienė.

Ji tvirtino gautus vokelius atidavusi finansininkei.

Pasak direktorės, socialiniai darbuotojai dirba po darbo valandų, savo lėšomis veža vaikus pas gydytojus ir į užsiėmimus, todėl mero dovaną priima tik kaip padėką.

„Tas vienkartinis paskatinimas, vienkartinis dėmesys irgi duoda pridėtinę vertę. Šiuo atveju aš kalbu tik apie šį atvejį, bet ateityje būtų labai teisinga socialiniams darbuotojams pakelti atlyginimus“, – sakė direktorė.

V.Valkiūnas atmeta, kad jo dovana susijusi su artėjančiais mero rinkimais, esą jam pagailo socialinių darbuotojų.

Pirmadienį laikraštis „Šiaurės rytai“ pranešė, kad meras vokelius dovanojo penkioms globos įstaigos darbuotojoms. V.Valkiūnas pasakojo kalbėjęs su „Vaiko užuovėjos“ buhaltere. Anot mero, iš verslo atėjusi moteris aimanavusi, kad darbo įstaigoje turinti labai daug, viena augina sūnų. Rajono vadovui pagailo moters, todėl nusprendė paskatinti ir ją. Anot mero, jo sprendimas paskatinti globos namuose dirbančius žmones buvęs impulsyvus.

„Man čia ne pirmas kartas, kai esu vaikų namus parėmęs, dar litais ir tūkstančiais. Tai čia keli šimtai darbuotojams, kurioms yra vargingas gyvenimas ir kurioms (...) Vilnius nesugeba padoriai išmokėti, kad jos oriai gyventų“, – LRT kalbėjo meras.

Nuo 2017 metų rugsėjo „Vaiko užuovėja“ priklauso Biržų rajono savivaldybei.

Biržų rajone vidutinis socialinių darbuotojų atlyginimas yra 100 eurų mažesnis nei Pasvalyje ar Kupiškyje.

„Jis diskredituoja savivaldybę kaip viešojo administravimo instituciją. Iki tol jis turėjo visas sąlygas ir galimybes inicijuoti kelti socialinių darbuotojų atlyginimus. Juridiškai tai nėra papirkinėjimas, bet faktiškai tai yra rinkėjų papirkinėjimas“, – teigė Biržų rajono savivaldybės tarybos narė konservatorė Irutė Varzienė.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius