-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20

Briuselis tiria skundą dėl apribojimo Lietuvoje transliuoti vaizdo klipą apie seksualines mažumas

Europos Komisija žada nagrinėti Lietuvos gėjų lygos skundą dėl apribojimų per televiziją transliuoti vaizdo klipą apie seksualines mažumas.
Seksualinių mažumų eitynių dalyviai
Seksualinių mažumų eitynių dalyviai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Komisijos tarnybos svarstys jūsų skundą atsižvelgdamos į Europos Sąjungos teisę“, – rašoma Komisijos Ryšių tinklų, turinio ir technologijų generalinio direktorato rašte.

Šiame dokumente pažymima, jog skundo priėmimas automatiškai nereiškia, jog prieš Lietuvą bus pradėta formali pažeidimo procedūra. Praeitą savaitę pasirašyto laiško kopiją BNS gavo iš Lietuvos gėjų lygos.

Kai kurios Lietuvos televizijos pernai atsisakė rodyti socialinę reklamą apie seksualines mažumas, remdamosi Žurnalistų etikos inspektorės Zitos Zamžickienės patvirtinta ekspertų išvada.

Joje nurodoma, kad vaizdo klipas apie seksualines mažumas „turi neigiamą poveikį nepilnamečių emocinei, dvasinei, psichinei raidai bei sveikatai, pamatinių vertybių gyvenime tinkamam formavimuisi“.

VIDEO: Vaizdo klipas apie seksualines mažumas

Ekspertų išvadoje pažymima, jog vaizdo klipe „diegiama idėja, kad šeimą gali sukurti ir tos pačios lyties asmenys“ ir „išreiškiamas raginimas keisti požiūrį į vienalytę šeimą“.

Išvadą sukritikavo Lietuvos psichologų sąjunga, kuri pareiškė, kad neigiamą įtaką nepilnamečiams daro ne seksualinių mažumų socialinė reklama, o jos draudimas.

Lietuvos gėjų lyga teigia, kad vaizdo klipu siekiama paneigti visuomenėje vyraujančius stereotipus apie LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualai, transseksualai) asmenis.

Anot Lietuvos gėjų lygos, į Briuselį kreiptasi ir dėl ankstesnio apribojimo, kai 2013 metais Lietuvos radijas ir televizija nusprendė apriboti dviejų vaizdo klipų, kuriais buvo kviečiama į Vilniuje vykusias „Baltic Pride 2013“ eitynes, rodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius