Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 19 /12:02

Buvęs Ignalinos tarybos narys bus teisiamas dėl kišimosi į savivaldybės direktorės veiklą

Buvęs Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narys Manfredas Žymantas bus teisiamas dėl kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą, pirmadienį pranešė prokuratūra.
Manfredas Žymantas
Manfredas Žymantas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak pranešimo, tyrimo metu surinktais duomenimis, vietos politikas siekė, jog tuometinė šios savivaldybės administracijos direktorė paveiktų savo pavaldinius ir vienai medicinos įranga prekiaujančiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos, mažinant kitų tiekėjų konkurenciją, dalyvaujant viešųjų pirkimų konkurse.

Politikui teko trauktis iš tarybos, kai prie vairo jam nustatytas 2,78 prom. girtumas, tąsyk M.Žymantas buvo uždarytas į areštinę.

15min primena, kad 2020 m. vasarį neblaivus prie vairo įkliuvęs tuometis Ignalinos vicemeras M.Žymantas buvo atleistas iš pareigų.

Policijos departamento skelbtais duomenimis, Molėtus ir Vilnių jungiančiame kelyje, ties Nemenčinėlės kaimu, šiek tiek po vidurdienio sustabdytas nuosavas automobilis „Renault Clio“, jį vairavo 1970 metais gimęs Ignalinos savivaldybės darbuotojas. Jam nustatytas 2,78 prom. girtumas, vyras uždarytas į areštinę.

Netrukus po šio nusikalstamo akibrokšto Ignalinos rajono savivaldybės taryba patenkino vicemero „darbiečio“ Manfredo Žymanto prašymą atleisti jį iš pareigų savo noru.

Ikiteisminį tyrimą naujojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinės tyrimų valdybos ir Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Baudžiamasis kodeksas už kišimąsi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmams.

M.Žymantas buvo 2004–2008 m. kadencijos Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius