Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 25

Buvęs ministras J.Bernatonis sako apie pažeidimus kalėjimuose neturėjęs informacijos

Buvęs teisingumo ministras, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovas Juozas Bernatonis sako neturėjęs informacijos apie pažeidimus kalėjimų sistemoje, kai jai vadovavo Živilė Mikėnaitė, ir nežinojęs apie galbūt klaidingai ministerijos teikiamus duomenis.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Taip jis reagavo į Teisingumo ministerijos atlikto audito išvadas. Jose minima neveikianti ryšio blokavimo, nenaudojama kriminalinės žvalgybos įranga ir tai, jog J.Bernatonio vadovauta Teisingumo ministerija teikė tikrovės neatitinkančią informaciją Finansų ministerijai.

„Buvo labai daug darbų daroma, bet jei kokių nors pretenzijų auditas būtų turėjęs, būtų manęs klausęs. Kadangi niekas į mane nesikreipė, matyt, nėra jokių nesklandumų“, – BNS aiškino J.Bernatonis.

„Matyt, ten nesusiję su ministru. Aš tikrai nekomentuosiu, ką kiti teigia – kai konkrečiai išdėstys, kreipsis, tada. Bet aš manau, kad tai bandymas nukreipti dėmesį nuo atsakingų asmenų, kurie už tai atsako. Nes ministerijos vadovybė projektų nevykdė Kalėjimų departamente – teigė jis. – Manau, kad čia – kažkoks nesusipratimas klausti manęs apie tokius dalykus, į kuriuos ministras niekuomet negali įsigilinti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Mikėnaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Mikėnaitė

J.Bernatonis sakė labai teigiamai vertinantis Ž.Mikėnaitės vadovavimą departamentui.

Teisingumo ministerijoje pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje ministerijos ir Kalėjimų departamento atstovai teigė, kad 2015–2017 metų Kalėjimų departamento veiklą vertinęs auditas parodė sisteminių pažeidimų keliose įstaigose.

Anot audito išvadų, daugiau nei milijoną eurų kainavusi ryšio blokavimo sistema Alytaus pataisos namuose iki šiol tinkamai neveikia. Taip pat nustatyta, kad šimtus tūkstančių eurų kainavusios žvalgybinės informacinės sistemos diegimas nebaigtas, sistema ir jos tinklai neveikia, įranga iki šiol yra pakuotėse ir nenaudojama. Tačiau Teisingumo ministerija 2016 metų rugpjūtį informavo Finansų ministeriją, kad vykdant šį investicinį projektą Kalėjimų departamente bei jam pavaldžiose įstaigose įrengtos devynios ADA tinklų darbo vietos bei įsigytas ilgalaikis turtas.

„Tai yra Teisingumo ministerija Finansų ministerijai pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją“, – nurodo auditoriai.

Padėtimi kalėjimų sistemoje detaliau susidomėta, kai pernai pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi Rasa Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Ž.Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius