-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 19 /2018 12 20

Buvęs švietimo ministras apie streiką užbaigusius mokytojus: išsipraus, nes pašvinkę, ir nesmirdės

Trečiadienio vakarą buvęs švietimo ir mokslo ministras dr. Dainius Pavalkis nustebino viešąją erdvę savo komentaru apie streiką užbaigusius mokytojus. Vėliau jis pridūrė, kad pasirinktas epitetas nebuvo visai tinkamas, tačiau, pasak D.Pavalkio, ministeriją užėmę mokytojai neatstovauja nei mokytojų, nei mokinių interesų.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gerai. Išsipraus, nes prašvinkę. Ir nesmirdės. Pailsės iki kito streiko dėl ko nors“, – rašė D.Pavalkis komentuodamas lrytas.lt žurnalistės Aidos Murauskaitės publikaciją apie pasitraukiančius iš ministerijos pastato mokytojus.

Į komentarą sureagavęs žurnalistas Andrius Tapinas teigia, kad D.Pavalkio komentaras pretenduoja į vieną didžiausių viešai pasakytų metų nesąmonių internete.

„Ponios ir ponai, Dainius Pav arba Dainius Pavalkis, buvęs Švietimo ir mokslo ministras, mokslų daktaras, profesorius, kaip sakoma inteligentijos elito elitas apie mokytojus, išėjusius iš ministerijos.

Prašvinkę smirdantys mokytojai... Oy vey“.

Ketvirtadienį paryčiais D.Pavalkis ten pat pridūrė, kad „žodis „pašvinkęs“ ne visai tinka“, nes esą praustis nebuvo kur. Tačiau, anot žurnalistų bei streikavusių mokytojų, ministerijoje yra dušas, kuriuo ir buvo naudojamasi.

Dar vėliau ketvirtadienį savo asmeninėje feisbuko paskyroje D.Pavalkis pareiškė, kad negali gerbti tų, kurie griauna demokratinės valstybės pamatus.

„Svarbiausia, kad tai daro mokytojai, kurie ir turi jaunimą mokyti demokratijos susišnekėjimo susitarimo pagrindų. O ką šita kompanija? Kaip ir prieš 10 metų, kaip ir prieš 5 metus, kaip ir dabar parodė, kad ne vaikų ir net ne mokytojų interesus gina. Ir klausimas lieka kaip ir A.Butkevičiaus vyriausybei – o kieno interesus gina? Kam reikia destabilizuoti padėtį Lietuvoj, kam reikia mitingų ir valstybinių pastatų užiminėjimo pereinant nuo rinkimų demokratijos prie fizinių veiksmų?“, – rašo D.Pavalkis.

Socialdemokratas D.Pavalkis 2012–2015 m. buvo paskirtas švietimo ir mokslo ministru, kurio pareigas ėjo iki 2015 m. gegužės, o vėliau grįžo prie medicininės praktikos ir pradėjo dirbti LSMU Chirurgijos klinikos gydytoju, kurio pareigas eina iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius