-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01

Buvęs „valstietis“ J.Džiugelis palaikymą prezidento rinkimuose išreiškė I.Šimonytei

Pirminiuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidato į prezidentus rinkimuose iš Seimo „valstiečių“ frakcijos pasitraukęs Justas Džiugelis teigia palaikysiantis nepartinę Seimo konservatorių frakcijos narę Ingridą Šimonytę.
Justas Džiugelis ir Ingrida Šimonytė
Justas Džiugelis ir Ingrida Šimonytė / 15min nuotr.

„Nuo šiandien registruotis balsuoti pirminiuose atviruose TS-LKD partijos kandidato į prezidentus rinkimuose gali kiekvienas norintis. Dėl to visai nereikia būti partijos nariu.

Aš šiame mūšyje jau pasirinkau kandidatą, kurį palaikysiu“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pirmadienį dėsto J.Džiugelis.

Buvęs užsienio reikalų ministras, pirminiuose rinkimuose dalyvaujantis konservatorius Vygaudas Ušackas, anot parlamentaro, turi daug patirties tarptautiniuose santykiuose ir yra užmezgęs ryšius su įtakingais pasaulio žmonėmis.

„Tačiau mane glumina tai, kad šis kandidatas net nemėgina aiškiai atsakyti į visuomenės klausimus dėl jį lydinčio Rusijos šešėlio. Tai kelia abejonių“, – svarsto J.Džiugelis ir dėl to savo balsą pirminiuose rinkimuose tikina atiduosiantis už buvusią finansų ministrę I.Šimonytę.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vygaudas Usačkas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vygaudas Usačkas

„Šią kolegę gerbiu už sveiką, racionalų protą ir norą užtikrinti, kad būtų ginamas silpnesnis bei neliktų tų, kurie jaučiasi pamiršti.

Neabejoju, kad ji bus stipri varžovė kitiems kandidatams, kurie dėl kažkokių priežasčių dar neskelbia apie savo dalyvavimą rinkimuose. Kandidatai, atidėliojantys šį sprendimą, nedemonstruoja ryžtingo prezidento laikysenos“, – savo įrašą užbaigia J.Džiugelis.

Jis iš Seimo „valstiečių“ frakcijos pasitraukė po to, kai frakcija pati ketino svarstyti jo narystės klausimą. Dabar J.Džiugelis priklauso Mišriai Seimo narių grupei.

Opozicinės TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis anksčiau portalui Lrt.lt yra sakęs, kad frakcija Seime yra pasiruošusi kalbėti apie galimybę į savo gretas priimti iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukusį J.Džiugelį.

Tiesa, pats J.Džiugelis tikino niekada nekalbėjęs su G.Landsbergiu apie prisijungimą prie frakcijos.

„Tokių planų šiuo metu tikrai neturiu, o planuoju dirbti Seimo narių mišrioje grupėje“, – dėstė jis.

Pirminiai konservatorių partijos remiamo kandidato į prezidentus rinkimai vyks lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius