Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

D.Jankauskas: kaip optimistas tikiuosi, kad K.Brazauskienė atsisakys rentos (atnaujinta 13.44 val.)

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas teigia iki šiol neteikiąs Vyriauybei nutarimo projekto dėl valstybinės prezidento našlės rentos skyrimo mirusio šalies vadovo Algirdo Brazausko žmonai Kristinai, mat tikisi, kad ši galbūt persigalvos ir rentos neprašys.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / BFL/Ričardo Grigo nuotr.

„Iš tikrųjų jau buvo ir iš premjero pusės pasakyta, kad gal prašymo teikėjas peržiūrės savo prašymą ir jį atsiims. Tokiu atveju Vyriausybei nereiktų teikti jokio siūlymo. Kaip optimistas tikiuosi, kad galimas ir toks variantas“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė D.Jankauskas.

Žurnalistų paklaustas, kodėl jo vadovaujama ministerija iki šiol delsia pateikti Vyriausybei minėtą nutarimo projektą, ministras tvirtino nemanąs, kad tai yra „pirmos svarbos“ klausimas, dėl kurio „reikėtų perdėtai skubėti“.

„Ne ministerija delsia. Tai yra mano, kaip ministro, pareiga ir prerogatyva teikti Vyriausybei nutarimo projektą. Aš jo dar nesu pateikęs. Priežasčių tikrai yra pakankamai, kad neturėtume versdamiesi per galvą skubėti spręsti vieno klausimo“, – pabrėžė D.Jankauskas.

Vyriausybei skyrus K.Brazauskienei valstybinę prezidento našlės rentą, ji kas mėnesį gautų 5 568 litus.Ministras taip pat pabrėžė, kad jei K.Brazauskienė savo prašymo neatsiims, Vyriausybė šį klausimą turės svarstyti. „Terminai nėra nustatyti, bet natūralu, kad yra sveiko proto terminas, per kurį klausimus Vyriausybė vienaip ar kitaip turi spręsti. Tai negali būti atidėliojama metais“, – teigė D.Jankauskas.

Vyriausybei skyrus K.Brazauskienei valstybinę prezidento našlės rentą, ji šiuo metu kas mėnesį gautų 5 568 litus. Pasibaigus krizei ir nustojus galioti laikiniesiems rentos mažinimo įstatymams, K.Brazauskienė kas mėnesį gautų bemaž 7 000 litų.

Vyriausybei delsiant priimti sprendimą dėl prezidento našlės rentos skyrimo, K.Brazauskienė yra sakiusi, kad dėl to kreipsis į teismą. „Jeigu teismas įpareigotų tai daryti, jo sprendimas iš karto būtų vykdomas“, – savo ruožtu kalbėjo D.Jankauskas.

Kilus pasipiktinimui ir svarstymams dėl didelės vertės turtą valdančios K.Brazauskienės prašymo skirti jai valstybinę prezidento našlės rentą, Vyriausybė rugsėjo pradžioje pritarė sprendimui siūlyti Seimui keisti valstybinių rentų ir pensijų tvarką. Jei Seimas pritartų ministrų kabinetų pasiūlymui, valstybinės pensijos ir rentos būtų skiriamos atsižvelgiant ne į draudžiamųjų pajamų dydį, kaip kad yra dabar, bet į visą asmens turimą turtą, t. y., Vyriausybės siūlymu, turėtų būti nustatyta maksimali pajamų riba, kurią gaunančiam asmeniui valstybės pensija ar renta nebūtų skiriama.
 

Sekmadienį naujienų agentūros BNS paskelbti apklausos rezultatai atskleidė, kad beveik trys ketvirtadaliai Lietuvos gyventojų mano, jog Vyriausybė neturėtų skirti valstybinės prezidento našlės rentos K.Brazauskienei. Tokios pozicijos laikėsi 73,4 proc. apklaustųjų. Tam, kad Vyriausybė skirtų rentą K.Brazauskienei, pritarė 12,4 proc. respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius