Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 12

D.Kedžio duktė apsigyvens tetos namuose (atnaujinta 17.10 val.)

Dviem nužudymais įtariamo kauniečio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės Laimos Stankūnaitės penkiametę dukrą globos jos teta – D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė.
Drąsiaus Kedžio dukra
Kadras iš D.Kedžio filmuotos medžiagos. / Kadras iš D.Kedžio filmuotos medžiagos

Taip 15min.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Nijolė Vizbarienė. Oficialus sprendimas dėl mažametės laikinos globos bus priimtas pirmadienį po pietų. Šiuo metu mergaitė apgyvendinta Vilniuje esančiame Vaiko raidos centre.

„Sprendimą tikimės priimti iki darbo pabaigos. Tačiau atrodo, kad N.Venckienė ir jos šeima – tinkamiausi šiuo atveju. Nelabai turime iš ko rinktis“, – sakė N.Vizbarienė. Praėjusios savaitės viduryje norą globoti į pedofilijos skandalą ir du nužudymus įpainiotą mažylę buvo pareiškę ir abeji jos seneliai – Kaune įsikūrę L.Stankūnaitės tėvai ir Garliavoje gyvenantys D.Kedžio tėvai. Tačiau pastarieji penktadienį savo prašymą atsiėmė.

„Dėl laiko stygiaus, vyresnio amžiaus – tokias priežastis nurodė atsiimdami prašymą“, – sakė N.Vizbarienė. Specialistės teigimu, buvusios D.Kedžio gyvenimo draugės L.Stankūnaitės tėvams mergaitės taip pat neketinama atiduoti, nes jie šiuo metu gyvena su mažametės mama, kuri įtariama dukters pardavinėjimu pedofilams. Tokius kaltinimus viešai savo dukters motinai yra ne kartą pareiškęs D.Kedys.

„Kol nebaigtas tyrimas, nei motinai, nei jos tėvams mergaitės globa neturėtų būti suteikta“, – teigė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja.

Kauno apygardos teisme teisėja dirbanti N.Venckienė įsikūrusi Garliavos prieigose. Vos už kelių namų gyvena ir jos tėvai bei brolis D.Kedys, kuris šiuo metu ieškomas policijos. Senelių namuose pastaruoju metu daugiausia laiko praleisdavo ir anūkė.

Pasak N.Vizbarienės, savaitgalį Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai atliko mergaitės tetos, kaip galimos globėjos, vertinimą. Pirmadienį šie duomenys perduoti Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams. Įsigaliojus šios tarnybos sprendimui mergaitė į naujų globėjų namus galės grįžti tą pačią dieną.

Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį Vilniuje ir Kaune į palaikymo akcijas susirinkę D.Kedžio artimieji bei draugai užsiminė apie savo nerimą dėl Vaiko raidos centre laikomos penkiametės D.Kedžio dukters. Jų teigimu, mergaitė gali būti girdoma vaistais, kad pamirštų kai kuriuos (pvz., galimo tvirkinimo atvejus) įvykius.

Papildyta 16.10 val.: Pirmadienį posėdžiaudami Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai nusprendė, kad penkiametės D.Kedžio dukters globa atiteks jo seseriai –teisėjai N.Venckienei. Tačiau šiuo metu oficialiai ji dar nėra mergaitės globėja, nes Vaiko teisių apsaugos skyriuje nepasirodė.

„Globėja paskyrėme N.Venckienę, bet mūsų įsakymas jai dar neatiduotas. Todėl oficialiai ji dar nėra mergaitės globėja. Neatidavėme dokumento, nes ji negalėjo pas mus ateiti. Neklauskite, dėl kokių priežasčių. Šito aš negaliu sakyti“, – mįslingai kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Nijolė Vizbarienė.

Teisėja N.Venckienė ir jos vyras advokatas Aidas Venckus augina du vaikus.

Papildyta 17.10 val.: Teisėja N.Venckienė, kuri pirmadienį buvo paskirta laikinąja D.Kedžio dukters globėja, spėjo iki darbo dienos pabaigos apsilankyti Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriuje. Pasak šio skyriaus vedėjos Birutės Daugėlienės, moteriai įteikti visi reikalingi dokumentai, leisiantys parsivežti brolio dukrą į namus iš Vaiko raidos centro Vilniuje.

Neoficialiais duomenimis, laiku atvykti į Vaiko teisių apsaugos skyrių, kur buvo sprendžiamas jos dukterėčios globos klausimas, N.Venckienė negalėjo, nes pirmadienio popietę savo namuose sulaukė Vilniaus apygardos prokuratūros darbuotojų. Tai, kad pas moterį apsilankė prokurorai, patvirtino ir D.Kedžio tetos, kurios pirmadienį ryte buvo apsilankiusios nemokamo dienraščio „15min“ redakcijoje.

Kokiu tikslu teisėjos namuose buvo prokuratūros atstovai, neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius