Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24

Būsimas Seimo narys Dainius Kepenis plaunasi skiepų priešininko etiketę ir siūlo naujas idėjas

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seimo nariu išrinktas sveikuolis Dainius Kepenis ramina rinkėjus, kad skiepų neuždraus, ir jau žarstosi naujomis idėjomis, kaip pertvarkyti Lietuvos sveikatos sistemą. Pirmas darbas, anot D.Kepenio, turi būti tarppartinės sveikatos koalicijos subūrimas.
Dainius Kepenis
Dainius Kepenis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pats pirmas mūsų darbas bus, ką mes dabar jau baigiame aptarti, tai spalio 28-30 dienomis pasitraukiame kuo toliau nuo Vilniaus į Lietuvos vakarinį pakraštį, Pervalką, ir ten susivažiuoja visų partijų atstovai, kviečiame visų po vieną, ir buriame tarppartinę sveikatos koaliciją“, – paklaustas, kokius pirmus darbus ketina nuveikti tapęs Seimo nariu, 15min rinkimų naktį pasakojo D.Kepenis.

Anot jo, šiai koalicijai turi priklausyti medikai, kūno kultūros specialistai, ekologai, ekonomistai, teisininkai, kurie turės atsakyti, kokios yra galimybės sukurti visiškai atskirą sveikatinimo sistemą.

„Reikia atskirti kūno kultūrą nuo sporto, nes ten medaliai ir kitos problemos, reikia atskirti ligas nuo sveikatos. Dabar viskas yra, bet yra aukštyn kojomis. Dabar vadinasi Sveikatos apsaugos ministerija, bet čia lygiai tas pats, kas sakyti kariuomenės apsaugos ministerija. Kaip skamba? Klaiku. Sveikata yra ta kariuomenė, kuri mus saugo nuo ligų“, – porino naujai išrinktas Seimo narys.

D.Kepenio įsivaizdavimu, Sveikatos apsaugos ministerija turėtų vadintis Ligų ministerija, nes ten sveikiesiems nėra, ko ieškoti. Pervalkoje esą turi paaiškėti ir koks asmuo kokį postą užims.

„Mes visi turime būti ne kokie rankiniai ar per blatą, o turime užimti tą vietą, kurią patys turime nuspręsti. Va šitas šaunuolis turi būti toje pozicijoje, o tas yra geriausias mitybos specialistas, o tas geriausias fizinio aktyvumo. Ir visi geriausi pasirinks, kad tas žmogus mus koordinuotų. Tas, kuris bus geriausias, tas ir koordinuos. Jis vadovaus ar sveikatos rūmams, ar departamentui, ką mes sukursime. Ligų gydymo ministerija ir liks tik ligų gydymo ministerija“, – aiškino D.Kepenis.

Pasak jo, naujam dariniui net nereiks jokių papildomų pinigų, nes dabar esą „pinigai mėtosi išbarstyti ir juos tereikia surinkti“. Susitikime esą jau sutiko dalyvauti liberalas Virgilijus Alekna ir konservatorė Agnė Bilotaitė.

Skiepų neuždraus

D.Kepenis aiškino, kaip Seimo narys, tikrai neketinantis imtis jokių draudimų ir pabrėžė, kad priešiškumas skiepams jam buvo primestas.

Mes auginame sveikatos ąžuolą ir visos ligų lervos iš jo išlaksto. Čia lygiai tas pats. Kai mes kursime sveikatos sistemą, ligų sistema trauksis, – teigė D.Kepenis.

„Mano mintis buvo tik ta, kad skiepus reikia kontroliuoti, reikia atsakomybės ir informacijos. Šiandien jos nėra, ji paslėpta. Mes nežinome, kiek numirė, kas atsitiko, nes nėra kontrolės. Tai aš tą teigiau, o iš manęs padarė visai ką kitą“, – teigė D.Kepenis.

Jis tikino, kad niekas nebus privaloma – nei maudytis šaltame vandenyje, nei lankyti sveikatingumo kursus. D.Kepenio teigimu, sveikos gyvensenos piliečiai patys išmoks iš savo vaikų.

„Esu sutaręs su sveikatos ministerijos visa valdžia, kad mes išleidžiame sveikatos vadovėlį pirmokams. Kitų metų rudenį į pirmą klasę ateina 30 tūkst. pirmokų. Kartu su jais ateina 60 tūkst. tėvelių ir mamyčių ir 120 tūkst. močiučių ir diedukų. Tai jau 210 tūkst. žmonių į pirmą klasę pradeda eiti su savo pirmokais ir gyventi sveikai“, – dėstė būsimas parlamentaras.

D.Kepenis netgi pasisako prieš beatodairišką kovą su alkoholiu. Jo teigimu, kova tik su alkoholiu gali baigtis dar baisesniais nuostoliais, o sukūrus sveikatą alkoholizmas, pasak sveikuolio, savaime nyks.

„Čia kaip kova su ligų lervomis tas lervas padaro stipresnėmis, jos dauginasi. Mes į tas lervas nežiūrime. Mes auginame sveikatos ąžuolą ir visos ligų lervos iš jo išlaksto. Čia lygiai tas pats. Kai mes kursime sveikatos sistemą, ligų sistema trauksis“, – vaizdžiai savo idėją pabandė pristatyti būsimas Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius