Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 07

Dalia Grybauskaitė ir Agnė Zuokienė – tarp labiausiai nusipelniusių pasaulio moterų

Kasmet tarptautinis žurnalas ir interneto svetainė „Diplomatic Courier“ sudaro labiausiai nusipelniusių moterų sąrašą. Tarp 78 pavardžių yra ir dvi lietuviškos: Dalios Grybauskaitės ir Agnės Zuokienės, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.
Agnė Zuokienė ir Dalia Grybauskaitė
Agnė Zuokienė ir Dalia Grybauskaitė / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

„Kiekvieną dieną visame pasaulyje moterys dirba tam, kad pagerintų šalia esančių žmonių gyvenimą. Tų moterų šeimos, jų bendruomenės turbūt žino, koks svarbus jų indėlis. Tačiau dažnai moterų darbai lieka neįvertinti tų, kurie naudojasi jų darbo teikiamais privalumais“, – įsitikinę šių rinkimų organizatoriai.

„Diplomatic Courier“ pagerbia labiausiai pasižymėjusias moteris pasaulyje „Top Global Women“ nominacija.

„Visos šios moterys buvo nominuotos kitų moterų. Nors ne visos jos garsios, bet visos nusipelnė šio garbingo titulo ir dar daugiau“, – rašoma „Diplomatic Courier“ interneto svetainėje.

Lietuvos Seimo narė A.Zuokienė pristatoma kaip humanitarinės veiklos lyderė. Neliko nepastebėtas jos vykdomas projektas „Nedelsk!“. Nuo 2003-iųjų vykdomas nedidelio biudžeto prevencinis projektas prieš krūties vėžį, skatinantis moteris reguliariai tikrintis krūtis, prieš porą metų buvo įvertintas ir Europos Parlamente dėl didelio poveikio visuomenei.

„Agnė yra krūties vėžio prevencijos programų ir tinkamos priežiūros bei tyrimų Lietuvoje ašis. Su rožinio autobusiuko projektu Agnė padėjo gydytojams pasiekti atokiausius Lietuvos kampelius ir ten atlikti krūties vėžio tyrimus“, – rašoma „Diplomatic Courier“.

Prezidentė D.Grybauskaitė įvertinta už griežtą Europos Sąjungos (ES) biudžeto kritiką ir naujo biudžeto, kuris padėtų ES augti ir sumažintų nedarbą, pasiūlymą.

Šalia lietuvių politikių, daugiausia prisidėjusių prie pasaulinės gerovės, – Nobelio Taikos premijos laureatės, moterų teisių gynėjos, žurnalistės, politikės, mokslininkės, verslininkės iš viso pasaulio. Tarp jų ir tokios visame pasaulyje garsios moterys kaip Vokietijos kanclerė Angela Merkel, buvusi Suomijos prezidentė Tarja Halonen, šviesaus atminimo Rusijos žurnalistė Ana Politkovskaja.

Bet „Top Global Women“ nominančių sąraše nėra nė vienos kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos – atstovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius