Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 14

Dalia Grybauskaitė: norėdama sustiprinti saugumą, Gruzija turi įgyvendinti reformų planą

Norėdama geriau integruotis į NATO bei sustiprinti savo ir regiono saugumą, Gruzija turi įgyvendinti reformų planą, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Gruzijos gynybos ministre Tinatin Khidasheli.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Gruzijos gynybos ministre Tinatin Chidašeli. / LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus

„Šis laikotarpis Gruzijai ypač svarbus – įgyvendinamos reformos, kurios sustiprins Gruziją, jos demokratiją ir gynybinius pajėgumus. Lietuvos patirtis rodo, kad tokios pertvarkos užima laiko ir reikalauja ryžtingų pastangų. Tikriems pokyčiams reikalinga ne tik visuomenės parama, bet ir visų politinių jėgų susitelkimas vykdant reformas“, – per susitikimą su Vilniuje viešinčia Gruzijos gynybos ministre Tinatin Chidašeli sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, Gruzija turi įgyvendinti konstitucinę, teismų, prokuratūros reformas.

Taip pat šiai šaliai būtina stiprinti bendradarbiavimą su pilietine visuomene ir nevyriausybinėmis organizacijomis, teigiama prezidentūros pranešime.

Pasak prezidentės, Lietuva palaiko Gruzijos pastangas įsilieti į NATO.

Vilniuje viešinti Gruzijos gynybos ministrė teigė, kad jos šalis Gruzija nusipelno narystės NATO dėl jos vykdomų reformų ir dalyvavimo Aljanso veikloje.

Gruzija prašo kitąmet Varšuvoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime suteikti jai Narystės veiksmų planą, kuris būtų reikšmingas žingsnis visateisės narystės link, bet kol kas neaišku, ar tam pritars didžiosios Vakarų Europos šalys.

2008 metų NATO viršūnių susitikime Bukarešte paskelbta, kad Gruzija taps NATO nare, kai įvykdys visus reikalavimus. Pernai vykusiame Velso susitikime Gruzijai pasiūlytas išsamus priemonių paketas šios šalies gynybos pajėgumams didinti, mokymams, pratyboms, ryšių palaikymui stiprinti ir glaudesniam bendradarbiavimui su NATO.

Įgyvendinant Velso susitarimus, rugpjūčio pabaigoje Tbilisyje oficialiai atidarytas jungtinis NATO ir Gruzijos mokymų ir vertinimo centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius