-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Dalia Grybauskaitė žada bendradarbiauti su valdančiaisiais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį sveikindama pavasario sesiją pradėjusį Seimą teigė esanti pasirengusi konstruktyviam darbui tiek su opozicija, tiek su valdančiaisiais. Į parlamentą valstybės vadovė neatvyko, Seimą pasveikino laišku, kurį perskaitė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikiu, kad valdančioji dauguma ir opozicija suras savyje jėgų susitarti dėl valstybei svarbių klausimų. Esu pasirengusi tolesniam konstruktyviam bendradarbiavimui tiek su valdančiąja dauguma, tiek su opozicija“, – teigiama prezidentės laiške.

Praėjusią savaitę ji pareiškė turinti žinių, kad Darbo partijos vadovybei įtaką daro Kremlius.

D.Grybauskaitė: priėmėme geriausią Lietuvai sprendimą

Anot prezidentės, šis politinis sezonas ypatingas, jį paženklins ne tik narystės Europos Sąjungoje ir NATO dešimtmetis, bet ir gegužę įvyksiantys Europos Parlamento ir Prezidento rinkimai.

„Šiandien su susirūpinimu žvelgdami į Ukrainą, suprantame, jog, prieš dešimt metų pasiryžę tapti Europos Sąjungos nariais, priėmėme geriausią Lietuvai sprendimą. Tikiuosi, kad europietiškos laisvės ir demokratijos, atviros diskusijos ir pagarbos žmogui, konkurencijos ir teisės viršenybės vertybės išliks Lietuvos kelrodė žvaigždė“, – teigiama sveikinime.

D.Grybauskaitė parlamentarus paragino tvirtai vadovautis Konstitucija ir toliau nuosekliai laikytis ilgalaikių valstybės strateginių krypčių bei uždavinių, ypač finansų stabilumo ir energetinės nepriklausomybės stiprinimo srityse.

„Kviečiu palaikyti ir mano pateiktas įstatymų iniciatyvas, siekiant garantuoti skaidresnį teismų darbą, stiprinti demokratiją ir užtikrinti spaudos laisvę, skatinti jaunimo užimtumą ir kovoti su neteisėtu praturtėjimu“, – teigia prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius