-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 18

Dalijamasi istorija apie sumuštą rusakalbį vaiką: mokykla galimo smurto įrodymų nerado

Socialiniame tinkle „Facebook“ aktyviai dalijamasi istorija apie Vilniaus tarptautinėje mokykloje kelių vyresnių bendramokslių esą dėl to, kad kalba rusiškai, sumuštą septynmetį. Mokyklos vadovė sako, kad vos sulaukus pranešimo apie tai, imtasi aiškintis padėtį, bet jokių įrodymų dėl smurto nerasta. Ji žada bendradarbiauti su policija.
Vilniaus Tarptautinė mokykla
Vilniaus Tarptautinė mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors moksleivio tėčio įrašas feisbuke viešas ir juo pasidalino apie 3,9 tūkstančio žmonių, susisiekus su autoriumi, jis kol kas nenorėjo dalintis informacija žiniasklaidoje.

15min kreipėsi į Vilniaus tarptautinę mokyklą. Jos direktorė Rebecca Toth Juras atsakė, kad sulaukusi šeimos pranešimo apie galimą smurtą, mokykla pradėjo tyrimą.

Po pokalbių su mokytojais, pagalbiniais darbuotojais ir vaiku esą nebuvo įrodymų, kad būta incidento, susijusio su fiziniu smurtu, ar kančios vaikui sukėlimu.

„Peržiūrėjome vaizdo kamerų įrašus ir neradome įrodymų ar ženklų, kad žaidimų aikštelėje tarp vaikų būtų konfliktas. Tokio pobūdžio incidentas yra labai rimtas dalykas mūsų mokykloje.

Jei mokykloje ar žaidimų aikštelėje būtų kilę muštynės, vaikai būtų tai matę ir pranešę savo mokytojui. Apie tai bent jau būtų kalbama tarp vaikų klasėje. Nieko to nebuvo“, – pažymėjo Vilniaus tarptautinės mokyklos vadovė.

Taip pat, kaip sakė R.Toth Juras, verkiantį vaiką būtų pastebėję darbuotojai, tačiau to irgi nebuvo.

Esą atvirkščiai, vaikas buvo laimingas iki pat mokslo dienos pabaigos, kai jo pasiimti atėjo tėvai.

„Taip pat suprantame, kad šeima kreipėsi į policiją ir sutinkame visapusiškai bendradarbiauti su institucijomis bei dalytis bet kokia informacija, kurios joms gali prireikti. Kai tyrimas bus baigtas, informuosime savo bendruomenę ir visuomenę“, – atsakyme teigė mokyklos vadovė.

Dėl karo Ukrainoje, pasak R.Toth Juras, pagrindinis prioritetas yra išlikti budriems ir reaguoti į visų Vilniaus Tarptautinės mokyklos moksleivių bei darbuotojų rūpesčius ir gerą savijautą.

„Suprantame dabartinės aplinkos sudėtingumą ir dedame papildomas pastangas, kad užtikrintume saugią aplinką visiems savo mokiniams“, – sakė ji.

Kaip pasakojo direktorė, mokytojai buvo instruktuoti kalbėtis su vaikais apie karą, tai aptariama rytiniuose bendruomenės susitikimuose pradinėje mokykloje.

Kad padėtų susidoroti su nauja realybe, vyresniems vaikams surengti savanoriški „jausmų rateliai“ ir sąmoningumo užsiėmimai.

Rusijai užpuolus Ukrainą, mūsų valdžios atstovai nuolat ragina karo nesieti su rusakalbiais asmenimis.

„Norėčiau paraginti, pakviesti visus, jog tikrai mūsų aplinkoje nebūtų jokių net menkiausių apraiškų, kurios leistų manyti, kad mes kažkaip perkeliame Putino režimo atsakomybę mūsų bendrapiliečiams rusams“, – yra sakiusi premjerė Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius