Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 03

Dar kartą apklaustas korupcija įtariamas Eligijus Masiulis neigia esąs kaltas

Kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis šią savaitę trečią kartą liudijo prokurorams. Tai jis pats praneša socialiniame tinkle „Facebook“.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šią savaitę lankiausi pas prokurorus. Oficialiai paneigiau man pateiktus įtarimus. Apie savo tolesnius žingsnius informuosiu vėliau. Labai ačiū už žmogišką palaikymą. Linkiu visiems vasariško savaitgalio ir ypatingi linkėjimai džiazuojančiai Klaipėdai!“, – rašo E.Masiulis.

Su žiniasklaida jis ir toliau nebendrauja. Tuo telefonu, kuriuo naudojosi dar būdamas Seimo narys, politikas nesinaudoja.

E.Masiulio advokatas Mindaugas Bliuvas tikina, kad jo ginamasis ir jis pats laikosi pozicijos pirmiausia kalbėtis su prokurorais, o tik paskui viešai.

VIDEO: Eligijus Masiulis nesutinka su jam pareikštais įtarimais

Iki šiol buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas jau liudijo du kartus. Vieną, kaip specialusis liudytojas, o kitą kaip įtariamasis.

Po abiejų apklausų E.Masiulis vėl išsisukinėjo nuo tiesių atsakymų į klausimą, ar ėmė kyšį, sakydamas, kad detaliai komentuoti situacijos negali, nes yra pasirašęs, kad neatskleis bylos duomenų.

Pasak jo, argumentuoti, kodėl nesutinka su įtarimais, jis pirmiausia turi prokurorams. Jis atvirai nepaneigė, kad pas jį rasti pinigai buvo skirti partijos reikmėms gindamasis, kad kol kas tai daryti per anksti.

„Aš noriu labai nuoširdžiai pasakyti, kad viskam ateis savas laikas. Visa informacija, kai ją bus leidžiama pasakyti, bus pasakyta, bus argumentai išdėlioti. O šiandien, ką tik, tikrai labai atsiprašau, visiškai šviežiai, gavau įtarimus ir, supraskite, turiu eiti tuos įtarimus skaityti, mokytis atmintinai“, –prieš savaitę sakė E.Masiulis.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E.Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju – Lietuvos Respublikos Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, „MG Baltic“ koncerno atstovui Raimondui Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

Po apklausos E.Masiuliui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius