Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 04 /17:38

Dar viena COVID-19 auka medikų bendruomenėje – mirė Pasvalio ligoninės gydytojas Valentinas Virbickas

COVID-19 pasiglemžė dar vieną Lietuvos mediką – kaip praneša LNK Žinios, mirė Pasvalio ligoninės gydytojas Valentinas Virbickas.
Žvakė
Žvakė / 123RF.com nuotr.

Ligoninės Vyriausiasis gydytojas Rolandas Rastauskas 15min pasakojo, jog V.Virbickas penkerius metus dirbo Vaikų ligų skyriaus vedėju, o iš viso ligoninėje – septyniolika metų.

Kai išaugo sergamumas COVID-19, įstaigoje atsirado ir koronavirusu sergančių pacientų skyrius – V.Virbickas jam vadovo, tačiau virusu, greičiausiai, užsikrėtė ne čia, o namuose.

„Berods, gruodžio 9 dieną jis pranešė, kad negali atvažiuoti į darbą, nes turi izoliuotis – žmona susirgo“, – teigė R.Rastauskas.

Tuomet gydytojas, pasak jo, sveikata nesiskundė, jautėsi gerai, o vėliau esą sužinojo, kad serga COVID-19.

„Paskui po kokių keturių ar penkių dienų sužinojau, kad jis paguldytas į ligoninę, perkeltas į reanimacijos skyrių. Reanimacijoje po šešių dienų ir užgeso mūsų daktaro gyvybė“, – dėstė R.Rastauskas.

Miręs gydytojas, pasak jo, priklausė rizikos grupei, bet buvo sveikas žmogus, kurio darbą vertino visa bendruomenė.

„Niekad nedarbingumo neturėjo, visą laiką į darbą eidavo. Tikrai buvo kruopštus, pareigingas daktaras, pacientų mylimas, gerbiamas darbuotojų. Puikus bičiulis, kolega buvo, bet, deja, – nebeturim“, – apgailestavo Pasvalio ligoninės vadovas.

Puikus bičiulis, kolega buvo, bet deja – nebeturim.

Gruodžio 31-ąją pranešta, kad nuo COVID-19 viruso mirė VšĮ Jonavos ligoninė Anesteziologijos reanimacijos skyriaus vedėjas Aleksandras Bartusevičius. Gydytojui buvo 54-eri.

Antrąją Kalėdų dieną paskelbta informacija, kad nuo koronaviruso mirė Šilalės rajono ligoninės direktorius Antanas Damulis.

Gruodžio vidury kovą su koronavirusu pralaimėjo ir gydytojas iš Mažeikių Gintaras Berenis, kuris užsikrėtė šia klastinga liga darbe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius