Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 04 /14:32

Lietuvoje patvirtintas 1361 koronaviruso atvejis, 25 žmonės mirė, 240 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nežinomos, 149 protrūkiai kilo šeimose

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1361 naujas koronaviruso atvejis, pranešė Statistikos departamentas. Pranešta apie per parą mirusius 25 žmones. Statistikos departamentas akcentuoja, kad mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius revizuojamas, pirmadienį skelbti duomenys imti iš mirties liudijimų. Iš viso šalyje patvirtinti 147 997 COVID-19 atvejai. 77 832 žmonės pasveiko nuo ligos, o 67 648 – serga.
Karantinas Vilniuje
Karantinas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Iš 1361 naujo COVID-19 atvejo 240 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, 149 protrūkiai registruoti šeimose, pirmadienį skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Protrūkiai, susiję su slaugos įstaigomis, fiksuoti Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose. Šiame protrūkyje užfiksuota 12 atvejų.

Taip pat per vakar parą atvejai patvirtinti su Antavilių pensionatu siejamame protrūkyje. Čia užfiksuoti 2 atvejai.

Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu

Atvejai per vakar parą fiksuoti protrūkiuose, susijusiuose su šiomis gydymo įstaigomis: Vilniaus miesto klinikine ligonine taip pat Vilniaus miesto klinikinės ligoninės I-ojo gimdymo skyriumi.

Taip pat atvejai nustatyti Šilutes ligoninės protrūkyje, Klaipėdos universitetinės ligoninės protrūkyje (iš kurių 2 yra antriniai).

Vakar dieną nustatyti atvejai ir LSMU Kauno klinikų protrūkyje (1 iš jų antrinis), Šeškinės poliklinikos ir Nacionalinio vėžio instituto protrūkyje.

Per vakar parą atvejai buvo patvirtinti susiję su Klaipėdos apskrityje įsikūrusia statybos įmone, statybinių medžiagų prekyba užsiimančia įmone Vilniaus rajone, laivų remonto įmone Klaipėdoje, baldų gamybos Klaipėdoje, trąšų gamyba, prekyba ir eksportu užsiimančioje įmonėje, įsikūrusioje Kėdainių rajone, saugos tarnybos Plungės rajone, pieno produktų gamyba užsiimančioje įmonėje Marijampolėje, rūbų siuvimo įmonėje Marijampolėje, paukštienos produkcijos gamyba užsiimančioje įmonėje Marijampolėje, šilumos tiekimo ir gamybos įmonėje Kazlų Rūdoje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 149.

Nuo COVID-19 mirė 50-99 metų amžiaus žmonės

Per parą nuo COVID-19 mirė 25 žmonės, kuriems buvo tarp 50 ir 99-erių, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Mirė devynios moterys ir 16 vyrų. Daugiausiai, dešimt, mirusiųjų buvo vyresni nei 80-ies, penkiems buvo per 60 metų. Po keturis mirusiuosius priklausė amžiaus grupėms tarp 50 ir 70 metų, dviems buvo per 90 metų.

Statistikos departamentas šiuo metu tikslina mirčių duomenis, todėl jie nėra detalizuoti pagal miestus.

Kaip BNS informavo departamento atstovai, nuo pirmadienio mirčių statistika gaunama ne iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro kaip iki šiol, tačiau iš e.sveikatos informacinės sistemos.

Departamentas kol kas nėra gavęs informacijos apie mirusius dėl kitų priežasčių bei mirčių pasiskirstymą pagal apskritis.

Ligoninėse gydoma beveik 2,6 tūkst. COVID-19 pacientų, 189 – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomas 2571 COVID-19 pacientas, 189 iš jų – reanimacijoje, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 1598 pacientams, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 132.

Iš daugiau kaip 16,6 tūkst. ligoninių lovų šiuo metu užimta per 7,8 tūkst. Iš 687 reanimacijos lovų užimtos 417. Iš 639 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos 277, iš lovų, kur tiekiamas deguonis, užimtos 2368 iš 6290.

KUL naujienos: pasveiko 51 pacientas

Klaipėdos universitetinė ligoninė informavo, kad praėjusią savaitę į namus išleistas 51 pacientas, turėjęs koronavirusą. Šiuo metu šioje ligoninėje gydoma 130 pacientų, kuriems diagnozuotas COVID-19. Kaip rašoma išplatintame pranešime, 106 pacientai gydomi infekciniuose COVID skyriuose.

64 jų taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos. 24 pacientai gydomi reanimacijos skyriuje, šešiolikai jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems skiriama deguonies terapija. Trims sergantiems koronavirusu taikoma deguonies terapija. Trims – hemodializė.

Praėjusią savaitę 25 ligoninės darbuotojams nustatytas koronavirusas.

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 1361
  • Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 147997
  • Per praėjusią parą registruotų Covid-19 mirčių skaičius: 25
  • Bendras registruotų Covid-19 mirčių skaičius: 1950
  • Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius: (revizuojama)
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 425
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 77832
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 67648
  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 4950
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1657248

Statistikos departamentas akcentuoja, kad per parą mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius revizuojamas. Pirmadienį skelbti duomenys imti iš mirties liudijimų.

Naujųjų metų dieną, šeštadienį ir sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 6054 nauji susirgimai, mirė 94 žmonės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktorius Robertas Petraitis pareiškė, kad neapskaitytų mirčių yra 1171 – keliais šimtais daugiau nei skelbta anksčiau. Pasak jo, nesutapimai susidarė todėl, kad vėluoja pranešimai iš gydymo įstaigų. Anksčiau skelbta apie 804 neapskaitytus mirties atvejus.

Sekmadienį į posėdį susirinkusi Vyriausybė nusprendė iki sausio 31 d. pratęsti dar prieš Kalėdas įvestus judėjimo apribojimus tarp savivaldybių. Sausio 17 d. Vyriausybė planuoja dar vieną posėdį, kuriame, išklausiusi ekspertų, spręs, ar ribojimai pasiteisina. Posėdyje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys taip pat pristatė naujausią koronaviruso situaciją Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius