-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 24

„Darbiečio“ Vytauto Gapšio žmonos Justės gebėjimai: neturėjo nei pinigų, nei didelio turto, bet tapo 54 interneto portalų savininke

Darbo partijos frakcijos Seime seniūno Vytauto Gapšio šeimos finansinės deklaracijos rodo, kad buvęs Seimo pirmasis vicepirmininkas ir jo šeima turto neužgyveno. Todėl neaišku, iš kokių lėšų jo žmona Justė Pečeliūnaitė tapo daugybę interneto portalų valdančios, su Darbo partija siejamos bendrovės „Interneto žinios“ akcininke. Šios bendrovės akcininku buvęs Viktoras Uspaskichas sugebėjo iš portalų uždirbti daugiau kaip milijoną.
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Buvęs Darbo partijos pirmininkas, dabar šios partijos frakcijos Seime seniūnas V.Gapšys 15min.lt tikino, kad jo sutuoktinei priklauso apie 45 proc. įmonės akcijų. Jis pabrėžė, kad žmona jas ne įsigijo, o atgavo.

„Ji norėjo parduoti tas akcijas, tačiau to sandorio taip ir neįvykdė, ir tos akcijos grįžo. Jos yra ne kažkieno nupirktos“, – sakė jis.

V.Gapšiui papildžius savo privačių interesų deklaraciją, paaiškėjo, kad akcijos jo sutuoktinės rankose atsidūrė šių metų sausio 1-ąją.

Turto neturi, pečius slegia paskola

Iš V.Gapšio Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktos deklaracijos matyti, kad turtais Gapšiai pasigirti negali, atvirkščiai – jų pečius slegia paskola.

V.Gapšys deklaracijoje už 2012 metus nurodė apskritai neturintis privalomo registruoti turto, jo santaupos siekia 30 tūkst. Lt, o gauta paskola – 293,5 tūkst. Lt.

Natūralu, kad pajamos prasidėjo nuo vieno portalo, prieš daug metų. Iš pradžių jis buvo vienas, tada jo dalis akcijų parduota, įmonė skolinosi, įmonė gavo pajamų iš reklamos pardavimo, taip ir augo, – tikino V.Gapšys.

J.Pečeliūnaitė yra kiek turtingesnė už vyrą, ji turi turto už 350 tūkst. Lt, piniginių lėšų – 5 tūkst. Lt, gauta paskola – 265,3 tūkst. Lt.

Kaip 15min.lt pasakojo V.Gapšys, jo sutuoktinė buvo bendrovės įkūrėja. „Įstatinis kapitalas yra 10 tūkst. Lt, tai...“ – paklaustas, kokia suma J.Pečeliūnaitė prisidėjo prie bendrovės kūrimo, sakė jis.

Tačiau kuriant interneto portalą reikia investuoti. Iš kokių lėšų tai darė politiko žmona?

Apie tai paklaustas V.Gapšys išsisuko nuo atsakymo. Jis tikino nesantis ūkininkas, neturintis bendrovės akcijų ir apskritai jos veikloje nedalyvaujantis: „Yra buhalterė, kuri suveda. Natūralu, kad pajamos prasidėjo nuo vieno portalo prieš daug metų. Iš pradžių jis buvo vienas, tada jo dalis akcijų parduota, įmonė skolinosi, įmonė gavo pajamų iš reklamos pardavimo, taip ir augo.“

Detalių skaičių politikas teigė negalintis pateikti, siūlė kreiptis į įmonės vadovybę.

Keli tūkstančiai V.Uspaskicho litų virto milijonu

„Interneto žinių“ ryšiai su Darbo partija – akivaizdūs nuo pat bendrovės įkūrimo 2009 metais.

Paskutinę 2009 metų dieną V.Uspaskichas pirko „Interneto žinių“ akcijų, už kurias mokėjo iki 5 tūkst. Lt.

Pasklaidžius deklaracijas matyti, kad iš šio portalo V.Uspaskichas neblogai uždirbo. Tiesa, ne iš bendrovės gauto pelno.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas savo deklaracijose Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nurodė, kad paskutinę 2009 metų dieną pirko „Interneto žinių“ akcijų, už kurias mokėjo iki 5 tūkst. Lt.

Deklaracijoje taip pat rašoma, kad 2011-ųjų kovą V.Uspaskichas šiai bendrovei suteikė 25-50 tūkst. Lt paskolą.

Pagal deklaraciją, „Interneto žinių“ akcijų V.Uspaskichas nebeturi nuo 2012 vasario. Kaip rašė portalas delfi.lt, akcijas neįvardintam fiziniam asmeniui Darbo partijos įkūrėjas pardavė už 1,02 mln. Lt.

Įkūrime dalyvavo Darbo partijos jaunimas

„Interneto žinios“ valdo 54 portalus, skirtus miestų ir miestelių gyventojams, tokius kaip alytiskis.lt, jonavietis.lt, kaunietis.lt ir panašius. Savo interneto svetainėje jie tikina, kad per mėnesį juose neva apsilanko 350 tūkst. žmonių.

Reklamos gausa šie portalai negali pasigirti.

„Registrų centro“ duomenimis, visos bendrovės akcijos priklauso Vyteniui Mažiuliui, kuris yra „Balsas.lt“ ir „Balsas.lt leidiniai“ direktorius.

Ši grupė yra įsivėlusi į algų mokėjimo vokeliuose skandalą. Apie vokeliuose mokėtas algas buvę „Balsas.lt leidinių“ grupės, kuri sieta su Darbo partija, žurnalistai viešai prabilo dar prieš 2012 m. Seimo rinkimus, tačiau teisėsauga iki šiol tyrimo dėl juodosios buhalterijos nebaigė ir nerado nė vieno įtariamojo.

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Viktoras Fiodorovas
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Viktoras Fiodorovas

Įkuriant šią bendrovę aktyviai dalyvavo Darbo partijos jaunimo organizacijos „Darbas“ nariai.

Vieną pirmųjų šiai grupei priklausančių interneto adresų – kedainietis.lt, įregistravo organizacija „Darbas“ ir jai vadovavęs Viktoras Fiodorovas, kuris dabar yra Seimo narys.

Bendrovės vadovė ir dabar yra jo žmona Indrė.

Iš pradžių vyriausiąja redaktore visuose portaluose buvo „Darbas“ valdybos vicepirmininkė Indrė Bitkovaitė, dabar nurodoma, kad laikinai šias pareigas eina Vygintas Prebergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius