Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 11 /15:20

Darbo partija spyriojasi – nenori ieškoti naujo kandidato į švietimo ir mokslo ministrus

Darbo partija net nesvarsto galimybės į švietimo ir mokslo ministrus vietoje prezidentei Daliai Grybauskaitei neįtikusio Vydo Gadvilo pasiūlyti kitą kandidatą. Laikinasis šios politinės jėgos pirmininkas Valentinas Bukauskas teigia, jog partija dabar visas jėgas skirs tam, kad būtų išslaptinta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma apie V.Gedvilą.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienio rytą švietimo ir mokslo ministro klausimą D.Grybauskaitė aptarė su premjeru Algirdu Butkevičiumi. Prieš šį susitikimą A.Butkevičius, kuriam V.Gedvilo kandidatūra tinka, piktinosi kategoriška prezidentės pozicija ir retoriškai klausė, ar Lietuva jau autoritarinė valstybė. A.Butkevičius tikėjosi per susitikimą su prezidente išgirsti rimtų argumentų, kodėl V.Gedvilo kandidatūra netinkama.

Tačiau po susitikimo D.Grybauskaitės pozicija nepasikeitė. „Prezidentė laukia pasiūlymo dėl naujo kandidato“, – 15min.lt pirmadienį sakė prezidentės patarėja Živilė Didžgalvienė.

Tačiau laikinai „darbiečiams“ vadovaujantis V.Bukauskas 15min.lt aiškino, kad partija to nedarys. Esą politinės jėgos prezidiumas yra patvirtinęs kandidatu V.Gedvilą, o šis turi premjero A.Butkevičiaus pasitikėjimą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valentinas Bukauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valentinas Bukauskas

„Aš galvoju, kaip išeiti iš susidariusios situacijos, nes dar kalbama apie pažymą, kuri yra riboto naudojimo. Aš manau, kad visuomenei yra neatsakytų klausimų. Manau, kad reikėtų daryti pataisas įstatyme, kad galėtų būti išslaptinta pažyma ir paviešinta. Kad visuomenė matytų, apie ką kalbama, ar iš tiesų yra taip gerai, arba taip negerai. Atsakymo nėra, todėl, mano galva, mes turime greičiausiai šitą klausimą išspręsti“, – kalbėjo jis.

Aš manau, kad visuomenei yra neatsakytų klausimų. Manau, kad reikėtų daryti pataisas įstatyme, kad galėtų būti išslaptinta pažyma ir paviešinta.

Pirmadienį Darbo partijos atstovai Seime žada parengti pataisas, leisiančias išslaptinti pažymą, ir įregistruoti jas Seimo posėdžių sekretoriate. „Darbiečiai“ tikisi, kad jos bus priimtos skubos tvarka.

Pagal įregistruotą Kriminalinės žvalgybos įstatymo papildymo projektą, prezidentui, Seimo pirmininkui ir premjerui pateikta informacija galėtų būti išslaptinta, jeigu tam neprieštarauja asmuo, apie kurį parašyta pažyma, jeigu to prašo prezidentas arba Seimo pirmininkas, arba ministras pirmininkas, arba pats asmuo ir su tuo sutinka kriminalinės žvalgybos pagrindinės institucijos vadovas.

V.Bukauskas: dėl kandidato jau apsisprendėme

Paklaustas, ar tokiu atveju artėjant brandos egzaminams Švietimo ir mokslo ministerija bus be ministro, V.Bukauskas aiškino, kad Darbo partijos prezidiumas yra nusprendęs, kad siūlo V.Gedvilą. Be to, jis tikino, jog už ministrus atsakomybę prisiima premjeras.

„Kandidatas jau pasiūlytas, ministrui pirmininkui tiko ir tinka šis kandiatas, kad jis galėtų įgyvendinti Vyriausybės programą ir visiškai prisiimti atsakomybę“, – aiškino jis.

Praėjusią savaitę D.Grybauskaitė atmetė V.Gedvilo kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministrus. Ji teigė, kad STT pažymoje api kandidatą pateikti faktai neleidžia net svarstyti jo kandidatūros. Tuo tarpu premjeras A.Butkevičius tvirtino priešingai – esą STT pažymoje nieko rimto nėra, tik nereikšmingos smulkmenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius