Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 07 20 /13:23

Daugėjant koronaviruso atvejų Aurelijus Veryga išėjo atostogų, o į jo vietą stojo Jaroslavas Narkevičius

Nuo pirmadienio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nėra darbe – ministras atostogauja. Premjeras Saulius Skvernelis A.Verygą pavaduoti pavedė susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, tačiau šis vienuolika dienų dar dirbs ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Tai reiškia, kad J.Narkevičiaus rankose dabar visi sprendimai, susiję su COVID-19 situacijos suvaldymu. Atostogų yra išėjęs ir premjeras S.Skvernelis.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

A.Verygos patarėja Lina Bušinskaitė 15min nurodė, kad ministro nebus penkias savaites, o jį pavaduos ne tik J.Narkevičius, bet ir Algirdas Monkevičius bei Linas Kukuraitis.

SAM puslapyje skelbiamoje A.Verygos darbotvarkėje nurodoma, kad ministrą iki liepos 31 dienos pavaduos J.Narkevičius.

Kaip 15min sakė A.Verygos patarėja Lina Bušinskaitė, sveikatos apsaugos ministro nebus daugiau kaip mėnesį: dvi savaites A.Verygą pavaduos susisiekimo ministras, kitas dvi – švietimo, mokslo ir sporto ministras A.Monkevičius, o likusią savaitę – socialinės apsaugos ir darbo ministras L.Kukuraitis.

„Tuo pačiu jie vaduoja ministrą A.Verygą ir kaip ekstremaliosios situacijos valstybės lygio operacijų vadovą. Viso penkias savaites. Visi esame Lietuvoje, esame bet kada pasiruošę grįžti, jei situacija šalyje prastėtų. Nuolat stebime situaciją ir su kolegomis nuolat palaikome ryšį“, – teigė L.Bušinskaitė.

Visi esame Lietuvoje, esame bet kada pasiruošę grįžti, jei situacija šalyje prastėtų.

Operacijų vadovais bus pavaduojantys ministrai

Nuo vasario pabaigos Lietuvoje yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija, kurios operacijų vadovu paskirtas A.Veryga.

Vyriausybės nutarime, apibrėžiančiame įvairius su koronavirusu susijusius apribojimus, nurodoma, kad valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovui negalint atlikti funkcijų dėl laikino nedarbingumo, komandiruotės ar atostogų, jo funkcijas atlieka jį pavaduojantis ministras.

Artimiausias dvi savaites tai – J.Narkevičius.

Nuo birželio vidurio šalyje atšaukus karantiną, liko galioti paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija. Taip svarbiausi sprendimai, kuriais siekiama pažaboti viruso plitimą, atsidūrė nebe ministrų kabineto, o sveikatos apsaugos ministro – operacijų vadovo rankose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Aurelijus Veryga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Aurelijus Veryga

Kaip 15min anksčiau informavo SAM, operacijų vadovas kiekvieną savaitę skelbia Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės sąrašą, iš kurių galima arba negalima atvykti į Lietuvą.

Jis taip pat tvirtina paveiktų šalių sąrašą, iš kurių grįžę ar atvykę asmenys turi privalomai izoliuotis. Toks sąrašas, pasak SAM, tvirtinamas priklausomai nuo situacijos pasaulyje.

Prieš išeidamas atostogų A.Veryga nustatė, kad užsieniečiams, atvykusiems ne iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos, privaloma 14 dienų izoliacija.

Taip pat prieš atostogas ministras pasirašė sprendimą, kuriuo rekomendavo veidą dengiančias priemones naudoti viešajame transporte, nevežti stovinčių keleivių.

Atostogose – ir premjeras S.Skvernelis

S.Skvernelis išėjo atostogų nuo pirmadienio iki rugpjūčio 7 dienos.

Tiek Vyriausybės vadovas, tiek sveikatos apsaugos ministras yra nuolat informuojami apie epidemiologinę padėtį šalyje.

„Šalyje esant ekstremaliajai situacijai, nuo liepos 20 d. iki liepos 26 d. premjerą pavaduoja finansų ministras Vilius Šapoka, o nuo liepos 27 d. iki rugpjūčio 7 d. Vyriausybės vadovą pavaduos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Tiek Vyriausybės vadovas, tiek sveikatos apsaugos ministras yra nuolat informuojami apie epidemiologinę padėtį šalyje, taip pat esant būtinybei yra pasirengę nutraukti atostogas. Šią savaitę Vyriausybės posėdis ir pasitarimas neįvyks, artimiausias numatytas liepos 29 d.“, – teigiama pirmadienį išplatintame Vyriausybės pranešime.

Jame pabrėžiama, kad savo darbą toliau atsakingai dirba Sveikatos apsaugos ministerijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto nariai.

Ligos atvejų skaičius ėmė augti

Pastaruoju metu Lietuvoje nustatomų COVID-19 atvejų daugėja.

SAM pirmadienį pranešė, kad per paskutinę parą Lietuvoje nustatyti 15 atvejų, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras sekmadienį pranešė per parą nustatęs 17 koronaviruso atvejų, prieš tai per parą tokių atvejų buvo 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius