-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 02 /2019 05 03

Daugiabučio gyventojai pašiurpę dėl balkone laikomo šuns: augintinį paliko kelioms valandoms

15min redakcija ketvirtadienio vakarą sulaukė ne vieno susirūpinusio skaitytojo laiško dėl Klaipėdoje Žalgirio g., jų teigimu, kankinamo ir pasibaisėtinomis sąlygomis balkone laikomo šuns. Prašydami paviešinti nemalonią situaciją, gyventojai tikina iš policijos daug pagalbos nesulaukę. Tiesa, penktadienio rytą su redakcija susisiekusi pati šuns šeimininkė paaiškino situaciją.
Žalgirio g. 15 name gyvenantis šuo
Žalgirio g. 15 name gyvenantis šuo / 15min skaitytojo nuotr.

Susirūpinę daugiabučio namo gyventojai šunelio nuotraukomis su prašymu padėti pasidalijo ir „Facebook'e“.

„Gyvename Žalgirio g. 15 name. Prieš porą mėnesių pastebėjome 23-iame bute, uždarame įstiklintame balkone vilkšunio dydžio šunį. Šuo nenustodamas lojo nuo 7-os ryto iki 1 val. nakties. Netekę kantrybės iškvietėme policijos pareigūnus“, – rašė namo gyventojai.

Anot jų, atvykę policijos pareigūnai šuns staugimo faktą užfiksavo, tačiau buto nuomininkų tą dieną namie nebuvo.

„Šuns staugimas nuolat kartojasi, po to kaimynai užtraukdavo balkone esančius roletus, ir šuns niekas nematėme. Pabrėžiu, perklausus apytikriai 10 kaimynų, niekas nėra matęs to šuns lauke. Geriausiu atveju, vienas kaimynas teigia, du kartus matęs jį vedžiojant, per pusę metų. Tačiau šuns staugimą ir lojimą girdime nuolat. Atšilus orui, 23-io buto gyventoja, atitraukia roletus, pradėjome stebėti, jog diena iš dienos šuo gyvena uždarytas balkone, savo išmatose“, – rašo gyventojai.

Anot jų, šuneliui, nėra padėta nei geriamo vandens, nei maisto, nei guolio miegui (kaip reikalaujama pagal teisės aktus).

„Tai tęsiasi beveik mėnesį, bandėme susisiekti su mergina, tačiau mums durų niekas neatidarydavo. Šuo kiekvieną dieną gyveno vis didesniame kiekyje išmatų, kol š.m. gegužės 1 d. šuo nenustojamai kaukė ir ėdė savo išmatas, netekę kantrybės vėl kvietėme policijos pareigūnus. Atvykę pareigūnai baisėjosi laikymo sąlygomis, tačiau pabrėžė, jog pagal įstatymus negalima konfiskuoti gyvūno. 23-io buto gyventoja greičiausia gavo tik administracinę nuobaudą. Teisinosi, kad tai pirmas atvejis, tačiau dešimtys kaimynų liudijome, kad tai tęsiasi nuolat“, – rašo susirūpinę buto kaimynai.

Prisegtose šuns nuotraukose matyti, kad augintinis yra stipriai perkaręs, išsekintas, gyventojų teigimu, ties sprandu – nuplikęs.

„Tikėjomės, jog po vakarykščio įvykio 23-io buto gyventoja susitvarkys, tačiau paskutinėje prisegtoje nuotraukoje galite matyti, jog išmatos taip ir liko nesuvalytos... O šuo greičiausiai vėl uždarytas balkone kankintis.

Labai prašome jūsų pagalbos ieškant galimybių atimti šunį iš jo neprižiūrinčios ir skriaudžiančios jaunos merginos. Baisu kiekvieną dieną klausytis vargšo šuns kančių“, – rašė namo gyventojai.

Susirūpinusių gyventojų įrašą rasite čia.

Augintinio savininkė: šunį palikau trims valandoms

Su 15min redakcija penktadienį ryte susisiekė ir pati šuns savininkė. Mergina teigė šunį balkone palikusi trims valandoms, nes tvarkėsi namus ir turėjusi išbėgti.

„Kaltinimai yra nepagrįsti, jinai (šuo) buvo balkone, aš tuo momentu tvarkiausi ir man reikėjo išeiti trims valandoms iš namų“, – teigia šuns savininkė.

Anot merginos – šuo yra jaunas, buvo pavalgydintas ir pagirdytas, dėl to pats balkone išsituštino.

„Ji – ne žmogus, jinai yra šuo, ji viską valgo“, – teigė augintinio savininkė.

Taip pat mergina tikino šunį kasdien vedžiojanti miške, už netoli esančios „Senukų“ parduotuvės. Pasak savininkės – šuo nėra praplikęs, o nuskustas, dėl į kailį įsivėlusių erkių.

„Aš ją nuskutau ties kaklu dėl erkių, nes buvau per daug jų radusi, nenuplikusi jinai. Turi nuostabų kailį, man širdis skaudėjo, kai ją reikėjo skusti“, – 15min teigė mergina.

Augintinio savininkė teigė šunį radusi praėjusių metų rugpjūtį.

„Visą laiką jinai buvo tokia kūda, aš ją visą laiką maitinau. Taip, ji palodavo, taip, ji pakaukdavo, bet ji yra šuo. Aš nesu kažkokia sadistė, turiu ir gyvūno pasą pasidariusi, ji yra ir skiepyta, ir čipuota, ir viską. Ir man skaudu, kad žmonės taip apie mane kalba, nes taip nėra“, – teigė augintinio savininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius