Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 01 07 /2022 01 10

Dėl Alytaus miesto tarybos nario T.Pačėso elgesio ligoninėje – ikiteisminis tyrimas

Dėl Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario Tomo Pačėso elgesio ligoninėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. T.Pačėsas tikina, kad jam nėra žinoma apie jokį jam pradėtą ikiteisminį tyrimą.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai BNS penktadienį informavo Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Jos teigimu, Alytaus ligoninės direktorius Arūnas Vasiliauskas dėl tarybos nario elgesio įstaigoje į policiją kreipėsi gruodžio 30 dieną.

„Įvairiais necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo medicinos personalą, grasino susidorojimu, ligoninės patalpose nedėvėjo apsauginės kaukės. Dėl tokio paciento elgesio buvo sutrikdytas medikų darbas, pažeista viešoji tvarka“, – teigė K.Janulevičienė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tarybos nario elgesį ketina svarstyti ir savivaldybės Etikos komisija.

„Etikos komisija, reaguodama į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie tarybos nario elgesį, artimiausiame posėdyje svarstys šį klausimą“, – BNS sakė jos pirmininkė Vilija Ramanauskienė.

T.Pačėsas:

T.Pačėsas BNS plačiau situacijos nekomentavo, sakė esantis užsiėmęs pasiūlė skambinti vėliau.

Vėliau T.Pačėsas išplatino savo versiją savo paskyroje „Facebook“.

„Atsakydamas į žurnalistų siųstus klausimus, informuoju, kad man nėra žinoma apie jokį ikiteisminį tyrimą, juo labiau – mano atžvilgiu, kuris yra pradėtas. Man nėra žinoma, ar Alytaus ligoninės direktorius kur nors kreipėsi, ir dėl kokių priežasčių.

Patvirtinu, kad nesu jokia forma informuotas apie jokį baudžiamąjį ar administracinį tyrimą mano asmens atžvilgiu, jokioje policijos įstaigoje Lietuvoje. Nesu apklaustas, nesu gavęs jokia forma kvietimo atvykti į jokį policijos komisariatą ar prokuratūrą, taip pat man nėra pareikšta jokių įtarimų nusikalstama veika. Apie tai, kad kažkas kažkada dėl kažko kreipėsi į policijos pareigūnus, juolab apkaltindami mane nusikalstama veika, aš sužinojau iš žiniasklaidos atstovų skambučių.

Jei dėl šio naktinio pokalbio su personalu įstaigos vadovas kreipėsi į policiją, – tai yra jo teisė. Nesijaučiu kaltas, juolab nesijaučiu turintis prieš kažką dėl kažko teisintis.

Informuoju, kad 2021-12-14 – 2021-12-26 laikotarpiu gydžiausi Alytaus apskrities ligoninės COVID skyriuje dėl pavėluotai tos pačios ligoninės medikų nustatytos koronaviruso diagnozės ir jos komplikacijų, t.y. abipusio plaučių uždegimo. 2021 m. naktį iš gruodžio 21-osios į 22-ąją, 00 valandų 30 minučių, neapsikentęs Alytaus ligoninės COVID skyriaus koridoriuje esančiame budėjimo poste dirbusių medikių garsaus juoko, balsu aptarinėjamo kolegų elgesio, aprangos, kito, mano nuomone, nederamo darbo vietoje nakties metu elgesio, kuris akivaizdžiai trukdė ligoniams miegoti, aš, dėvėdamas medicininę kaukę, priėjau iki ten esančio personalo ir paprašiau elgtis tyliau. Į tai man buvo atsakyta grubiais žodžiais, kad neaiškinčiau, ir kad per tokius susirgusius kaip aš, jos turi dirbti naktimis. Aš atsakiau, kad ne mano kaltė, kad jos dirba ir už tai gauna padidintą darbo užmokestį, ir paprašiau man leisti susipažinti su skyriaus vidaus tvarkos taisyklėmis, kuriose būtų nurodyta, kada minėtame skyriuje ligoniams yra ramybės valandos ir kodėl jų nesilaiko medicinos personalas. Man buvo grubiai atsakyta, kad negrasinčiau ir negąsdinčiau.

Tuomet aš pasiteiravau to asmens, kuris man tai pasakė, jos pavardės ir pareigų, nes ji nesegėjo darbo pažymėjimo, iš kurio būčiau galėjęs tai pamatyti. Man buvo pagrasinta iškviesti policiją, aš sutikau, prašiau kviesti. Policijos niekas nekvietė, aš grįžau į hospitalizacijos vietą. Daugiau jokių pokalbių ar ginčų nebuvo. Gruodžio 26-ąją aš buvau išleistas namo, niekas į mane nesikreipė su pretenzijomis ir aš į niekur nesikreipiau. Jei dėl šio naktinio pokalbio su personalu įstaigos vadovas kreipėsi į policiją, – tai yra jo teisė. Nesijaučiu kaltas, juolab nesijaučiu turintis prieš kažką dėl kažko teisintis. Nes jeigu prabilsiu, ir ne tik aš, bet ir kiti pacientai, kaip su ligoniais elgiamasi tuose COVID skyriuose, kai niekas neįleidžiami ir niekas nemato. Ypač kaip elgiamasi, jei atvežamas susirgęs nesiskiepijęs asmuo, kokiais keiksmažodžiais ir epitetais personalas jį apdalina, tai ne ligoninės direktoriui reikės rašyti ant Pačėso skundus, bet Alytaus miesto savivaldybės tarybai svarstyti, ar jo įstaigoje tinkamai teikiama gydymo paslauga pacientams.

Jei policija mato reikalą pradėti tyrimą – aš tik sveikinu teisėsaugininkus. Neabejoju, kad su tuo tyrimu ir, kaip jau parašyta žiniasklaidoje – man pareikštais įtarimais, kažkada supažindins ir mane. Visiškai pasitikiu teisėsaugos pareigūnais, esu pasirengęs teikti jiems savo paaiškinimus, jeigu jie matys, kad to reikia. Kaip politikas ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys pažadu pasidomėti, ar ligoninėje yra kokia nors vidaus tvarka, taisyklės, personalo elgesio kodeksas, ir kiek to laikomasi. Pasidomėti ar savivaldybės įstaigoje teikiama paslauga yra teikiama saugiai, profesionaliai ir kiek yra paisoma ligonio sveikatos interesų. Laikai, kai naktimis personalas skyriuje rengia kavos gėrimo pertraukėles su garsiai aptariamais kolegų pirkiniais, turi būti išgyvendinti ir pacientai neturi palatose girdėti, kokios spalvos ar modelio kelnaites pirko viena ar kita medicinos darbuotoja ir kur“, – rašo T.Pačėsas.

T.Pačėsas Alytaus miesto savivaldybės taryboje yra frakcijos „Už Alytų“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius