-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 28

Dėl kiaulių gripo grėsmės sugriežtinta kontrolė

Reaguojant į Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) išplatintus pranešimus dėl užfiksuotų žmonių susirgimų kiaulių gripo virusu bei siekiant išvengti galimo šio viruso patekimo į Lietuvos Respublikos teritoriją, stiprinamos apsaugos priemonės ir mūsų šalyje.

Kaip informavo Kauno apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Valius Šiuparis, su Karmėlavos oro uosto administracija sutarta dėl gyvūninių atliekų iš lėktuvų nukenksminimo ir atvykstančių keleivių iš trečiųjų šalių asmeninio bagažo kontrolės sugriežtinimo.

Visi apskrities privatūs veterinarijos gydytojai, kiaulininkystės kompleksai ir ūkiai laikantys kiaules informuoti apie būtiniausias apsaugos priemones, kurių turi imtis esant dabartinei situacijai dėl kiaulių gripo grėsmės, teigiama pranešime spaudai.

Kauno apskrities VMVT perspėja ūkininkus ir pramoninių kompleksų vadovus imtis sugriežtintų sanitarijos ir higienos priemonių. Prie įvažiavimų ir įėjimų į fermas pasirūpinti dezo barjerų atnaujinimu, fermose griežtai draudžiama lankytis pašaliniams asmenims. Pastebėjus įtartinus kiaulių susirgimo simptomus reikia nedelsiant pranešti aptarnaujančiam veterinarijos gydytojui ar Kauno apskrities VMVT.

Nuo šiandien teritorinių VMVT specialistai suaktyvina kiaulių bandų sveikatingumo patikrinimus stambiausiose kiaulių laikytojų bandose. Kauno apskrities VMVT sudaryta skubios veiklos darbo grupė, kuri budi visa parą, tel.: 37 312341; 370 61495813.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius