-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 07 10

Dėl neteisėto poveikio apklaustas Kauno teisėjas pratęsė atostogas

Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius pratęsė atostogas, kurias pasiėmė po to, kai buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas dėl galimo neteisėto poveikio kolegai iš Mažeikių rajono apylinkės teismo.
Iš Kauno apygardos teismo evakuoti visi žmonės
Kauno apygardos teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisėjas atostogavo nuo birželio 30 iki liepos 7 dienos. Pirmadienį teismo atstovė Milda Bučnytė BNS informavo, kad atostogos pratęstos dar mažiausiai savaitei.

„Kadangi teisėjas mano, kad esant susiklosčiusiai situacijai toliau negali nagrinėti bylų, todėl paprašė atostogų“, – BNS teisėjo sprendimą išeiti atostogų anksčiau komentavo ji.

Kadangi teisėjas mano, kad esant susiklosčiusiai situacijai toliau negali nagrinėti bylų, todėl paprašė atostogų.

Prokurorai siekia R.Antanavičiui pateikti įtarimus dėl neteisėto poveikio kolegai iš Mažeikių rajono apylinkės teismo. Pasak Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vadovo Martyno Jovaišos, R.Antanavičius yra apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Teisėsauga kol kas neatskleidžia, pagal kokį Baudžiamojo kodekso straipsnį R.Antanavičiui nori pateikti įtarimus. Pasak M.Jovaišos, jis atsisakė duoti parodymus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Mažeikiuose dirbantis Šiaulių apygardos prokuroras Žilvinas Gžimaila įtariamas davęs 1 tūkst. eurų kyšį Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui, kad šis priimtų palankų sprendimą Ž.Gžimailos pažįstamam privačiam asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles. Įtariama, kad R.Antanavičius taip pat galėjo daryti poveikį nagrinėjant šią bylą.

Mažeikių teisėjas Mindaugas Klemenis buvo apklaustas kaip liudytojas, jis teisėsaugai ir pranešė apie jam darytą poveikį.

Ž.Gžimaila buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Prokuroras nušalintas nuo pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius