-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 20

Dėl Petro Beinoro narystės Liberalų sąjūdyje – skyriaus ir valdybos konfliktas

Liberalų sąjūdžio valdyba nesiklausė Plungės skyriaus nuomonės ir trečiadienį ryte sustabdė Plungės savivaldybės tarybos nario Petro Beinoro narystę partijoje. Tokio sprendimo imtasi po to, kai 15min pranešė, jog Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl P.Beinoro įmonės „Beinoro gralis“ galimai nuslėptų 100 tūkst. eurų metinių pajamų.
Beinorius
Beinorius / 15min nuotr.

Liberalų sąjūdžio Plungės skyrius, antradienį aptaręs P.Beinoro klausimą, nusprendė kolegos narystės kol kas nestabdyti, nes jam kol kas nėra pareikšti jokie įtarimai.

Plungės skyriaus pirmininkas, miesto meras Audrius Klišonis trečiadienį ryte 15min tikino, kad bet kokie sprendimai dėl P.Beinoro būtų ankstyvi.

„Vakar mes su juo kalbėjomės. Jis pateikė informaciją, kuri buvo. Ir šiuo metu yra jo klausimas, ar jis apsispręs stabdyti narystę. Šiuo metu dar neturiu sprendimo iš jo“, – teigė A.Klišonis.

Gintauto Vaitkevičiaus nuotr./Audrius Klišonis
Gintauto Vaitkevičiaus nuotr./Audrius Klišonis

Pasak jo, P.Beinoras partijos skyriui paaiškino, kad įtarimų nėra sulaukęs, kad nė nėra apklaustas, tačiau patvirtino faktą, kad „vienas kontaktas su viena iš tiriančių institucijų buvo“.

„Kol kas yra situacija tokia, kad tyrimas vykstantis yra, bet ar kaltinimų, ar įtarimų jis nėra išgirdęs. Jo teigimu, jokios kompromituojančios medžiagos tame tyrime nėra“, – sakė Plungės skyriaus vadovas.

A.Klišonio teigimu, antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešęs, kad P.Beinoro narystė partijoje stabdoma, Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius nebuvo tikslus.

„Mes turėjome pokalbį su P.Beinoru, turėjome skyriaus tarybos posėdį, jis pateikė tą informaciją ir šiuo metu mes laukiame tolimesnės informacijos. Partija negali sustabdyti narystės, partija gali šalinti, bet jūs pati suprantate, kad tam turi būti argumentai. Vien pradėtas tyrimas tai, sakykim, yra tie dalykai, kuriuos mes girdime iš jūsų, o ne iš atitinkamų žinybų“, – aiškino A.Klišonis.

Pasak jo, FNTT ir VMI kol kas jokios informacijos nepateikė.

Paklaustas, ar buvo kalbama ir apie galimybę P.Beinorui atsisakyti tarybos nario mandato, jei jis sulauktų įtarimų, A.Klišonis patarė nebūti juokingais.

„Jūs nebūkite juokingi, tai mes matome, pavyzdžiui, kadangi čia inicijavimas yra jaučiamas Seimo nario Jurgio Razmos, jis tą dalyką yra prisipažinęs ir vienoje žiniasklaidos priemonėje, tai reikia paklausti pačių konservatorių, ar jie pareikalavo Manto Adomėno sustabdyti narystę partijoje, kai dėl jo buvo balsavimas Seime. Jei jie elgiasi taip, tai ar verta to prašyti iš kitų partijų?“ – samprotavo A.Klišonis.

Tačiau Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius ir Liberalų sąjūdžio valdyba plungiškiui P.Beinorui nėra tokie nuolaidūs.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

R.Šimašius trečiadienį 15min informavo, kad P.Beinoro narystė Liberalų sąjūdyje yra stabdoma valdybos sprendimu.

„Šioje vietoje yra viskas aišku. Mūsų standartas yra pasitvirtintas kad, jeigu tokie atvejai atsitiktų, tai visada yra taip pat – tokiais atvejais narystė stabdoma. P.Beinoro narystė šiuo metu jau yra sustabdyta. Elektroninis valdybos narių balsavimas yra įvykęs, nes narystę stabdyti gali arba skyrius, arba valdyba. Šiuo atveju tai padarė valdyba“, – sakė R.Šimašius.

Anot jo, visai nesvarbu, kad P.Beinoras dar nesulaukė įtarimų.

„Visiškai akivaizdu, kad yra toje įmonėje tyrimas dėl dalykų, kurie, jei pasitvirtins, tai garbės nedaro. Pasitvirtins, ar ne – tai tyrimo reikalas, bet, kad nebūtume painiojami kažkokiame asmeniniame arba verslo kontekste, tai buvo sprendimas labai aiškus. Tai nėra nei nuteisimas, nei įtariamai formaliai pareikšti, bet visi mes suprantame kontekstą ir už procedūrų dangstytis tikrai neverta“, – 15min sakė R.Šimašius.

Pats P.Beinoras praėjusią savaitę nematė jokio reikalo stabdyti narystę partijoje ar svarstyti galimybę atsisakyti Plungės rajono savivaldybės tarybos nario mandato.

Kaip šeštadienį paskelbė 15min, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo buhalterijos tvarkymo laidotuvių paslaugas teikiančioje įmonėje „Beinoro gralis“, kurios vienintelis akcininkas yra P.Beinoras. Įtariama, kad nuo valstybės per metus nuslėpta apie 100 tūkst. eurų pajamų. Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius