Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 10 19

Dėl savivaldybių lėšų naudojimo – pirmieji įtarimai: žmonai nuomą mokėjusiam Vilniaus tarybos nariui

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, buvo surinkta pakankamai duomenų dėl įtariamo piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo. Įtarimai pareikšti buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui.
Sergejus Dmitrijevas
Sergejus Dmitrijevas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tyrimo duomenimis, S.Dmitrijevas, kaip tuometinis tarybos narys, turėjo teisę gauti išmoką biuro patalpų nuomos išlaidoms apmokėti.

2019–2023 m. laikotarpiu jis buvo sudaręs galimai fiktyvią negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį biurui su sutuoktinės vadovaujama privačia įmone ir, siekdamas asmeninės naudos, Vilniaus miesto savivaldybės administracijai kas mėnesį 2019 m. rugsėjo–2023 m. balandžio mėn. laikotarpiu pateikdavo, kaip įtariama, suklastotus finansinius dokumentus.

Tokiu būdu buvęs tarybos narys, galimai piktnaudžiaudamas tarnyba, padarė didelę neturtinę žalą Vilniaus miesto savivaldybei ir apgaule įgijo daugiau nei 9 tūkst. eurų.

Spalio 17 d. buvusio Tarybos nario namuose buvo atlikta krata, S.Dmitrijevui ir jo sutuoktinei įteikti pranešimai apie įtarimus.

Pats S.Dmitrijevas BNS teigė su ikiteisminiu tyrimu susijusių aplinkybių negalintis komentuoti.

„Buvo pasirašyta, kad informacijos negaliu duoti“, – sakė jis.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 14 savivaldybės tarybos narių išmokų: Šiaulių miesto, Mažeikių rajono, Marijampolės, Neringos, Šilutės rajono, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Jonavos rajono, Ignalinos rajono, Vilniaus miesto, Lazdijų rajono, Alytaus rajono, Ukmergės rajono.

Ikiteisminiai tyrimai atliekami siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti. Ikiteisminiai tyrimai pradėti atsižvelgiant į viešojoje erdvėje skelbiamą informaciją ir gaunamus pranešimus dėl įtariamo savivaldybių lėšų neskaidraus, nepagrįsto naudojimo ir atskaitomybės trūkumo bei skaidrumo stokos savivaldoje regimybės.

Apie tai, kad tarybų nariai galimai neteisėtai gavo išmokų, tyrimų serijoje "Skaidrinam" skelbia Andrius Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius