-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

Didžioji dauguma Seimo rinkimus organizavusių rinkimų komisijų narių buvo moterys

Iš visų praėjusį rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose dirbusių rinkimų komisijų narių, didžioji dauguma, net 86 procentai, buvo moterys. Tuo metu, kai dauguma rinkimuose kandidatavusių ir vėliau Seimo nario mandatą iškovojusių asmenų buvo vyrai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vyriausioji rinkimų komisija
Vyriausioji rinkimų komisija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dalyvauti 2020 m. spalio 11 d. vykusiuose Seimo rinkimuose buvo užregistruoti 1 754 kandidatai. Dauguma į Lietuvos Respublikos Parlamentą kandidatavusių asmenų buvo vyrai – jie sudarė 66,7 proc. kandidatų. Moterų rinkimuose dalyvavo trečdalis – 33,3 procento.

Rinkimų metu Lietuvos Respublikos Seimo nariais rinkėjai išrinko panašią proporciją vyrų ir moterų. Seimo nario mandatai atiteko 103 vyrams (73 proc.) ir 38 moterims (27 proc.) – iš viso 141 Seimo nariui. Vėliau iš Seimo savo noru pasitraukus vienam Seimo nariui, jo vietą užėmė pirma sąraše buvusi kandidatė, todėl šiuo metu Seimo nario mandatus turi 102 vyrai ir 39 moterys.

VRK nuotr./Kandidatų sudėtis pagal lytį
VRK nuotr./Kandidatų sudėtis pagal lytį

Tuo metu analizuojant Seimo rinkimus organizavusių ir sklandžius rinkimų procesus užtikrinusių asmenų duomenis, matyti, kad šioje srityje dirba ženkliai daugiau moterų nei vyrų.

Praėjusį rudenį vykusiems Seimo rinkimams pasirengti ir juos organizuoti buvo prisiekę 14 093 asmenys – apygardų ir apylinkių rinkimų komisijų nariai. 82,6 procentai iš jų, arba didžioji dauguma rinkimų komisijų narių, buvo moterys. Jų Seimo rinkimuose dirbo net 11 647. Rinkimų komisijose dirbusių vyrų skaičius siekė vos 2446 arba 17,3 procento.

VRK nuotr./Komisijos narių sudėtis pagal lytį
VRK nuotr./Komisijos narių sudėtis pagal lytį

2020 m. spalio 11 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų ataskaitą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius